Ministarstvo poljoprivrede: Uzgojnim udruženjima u području stočarstva 3 milijuna kuna u 2022. godini

Vlada Republike Hrvatske je na prijedlog Ministarstva poljoprivrede usvojila Odluku o donošenju izmjena Programa potpore za sufinanciranje rada uzgojnih udruženja u području stočarstva za razdoblje 2021. – 2023. godine.

Predmetnim izmjenama Programa sredstva za sufinanciranje programa rada uzgojnih udruženja namijenjena za 2022. godinu povećavaju se na 3 milijuna kuna s dosadašnjih 2 milijuna kuna. Izmjena Programa te povećanje sredstava reakcija su na inflatorne utjecaje koji pogađaju uzgojna udruženja kroz povećanje troškova provedbe programa rada, čime se dovelo u pitanje opstojnost i rad uzgojnih udruženja kao nositelja uzgojnih programa u Republici Hrvatskoj.

Temeljem donesenih izmjena Programa potpore za sufinanciranje rada uzgojnih udruženja pristupilo se i izmjenama Pravilnika o provedbi mjera Programa potpore za sufinanciranje rada uzgojnih udruženja u području stočarstva za razdoblje 2021. – 2023. godine te su izmjene i dopune Pravilnika objavljene u Narodnim novinama 23. rujna 2022. godine.

Donošenjem izmjena Programa i Pravilnika Ministarstvo poljoprivrede nastavlja podupirati uzgojna udruženja sa ciljem unaprjeđenja uzgojnih programa i učinkovitije provedbe svih metoda i postupaka definiranih u uzgojnim programima, a u cilju genetskog unaprjeđenja populacija stoke za bitna proizvodna svojstva kao što su proizvodnja mesa, mlijeka, jaja, meda i drugih stočarskih proizvoda.

Izmjene Pravilnika dostupne su na OVDJE.

(poljoprivreda.gov.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content