Maloljetna vozačica motocikla (17) zbog neprilagođene brzine udarila u traktor: Zadobila teške tjelesne ozljede, vozač traktora (24) neozlijeđen

U četvrtak u poslijepodnevnim satima maloljetna vozačica motocikla (17) prouzročila je prometnu nesreću zabivši se u traktor. Do nesreće je došlo u Velikoj Črešnjevici u općini Pitomača kada je vozačica, zbog neprilagođene brzine, u zavoju izgubila nadzor nad motociklom, prešla na suprotnu traku i lijevom bočnom stranom udarila u prednji lijevi kotač trktora, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Uslijed udara, traktor kojim je upravljao 24-godišnjak sletio je s ceste i prevrnuo se na bočnu stranu, dok je motocikl nakon udara, zajedno s vozačicom, odbačen u desno na istočnu prometnu traku, gdje se zaustavio.

Maloljetna vozačica je nosila kacigu, ali zbog siline udara zadobila je teške tjelesne ozljede. Pomoć su joj pružili djelatnici Hitne pomoći i potom ju prevezli u OB Virovitica. Vozač traktora je srećom prošao bez ozljeda. 

– Protiv vozačice motocikla biti će podnesen optužni prijedlog općinskom sudu u Virovitici, prekršajni odjel, zbog počinjenog prekršaja iz čl. 51 st 1 uz čl. 293 st 2 ZSPC-a, kao i izvješće ODO Virovitica i dopis CZSS Virovitica – stoji u policijskom priopćenju. 

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content