Nakon obilnih kiša, vraća se ugodnije vrijeme: Evo kakav je tjedan pred nama

Nakon kišovitog vremenskog perioda s kojim smo “pozdravili” ljetne temperature, tjedan pred nama donosi ljepšu stranu kasnog ljeta. Temperature zraka će se postupno vraćati u prosječne višegodišnje vrijednosti za kraj rujna.

Od četvrtka, 15. rujna u 8 sati, do nedjelje, 18. rujna u 8 sati, na području Virovitičko-podravske županije pala je obilnija količina oborine. Na području Slatine palo je 127 mm, Virovitice 104 mm, RC-Bilogora 95,4 mm, što je više oborina nego što ih u prosjeku imamo tijekom cijelog mjeseca. Naime, višegodišnji mjesečni rujanski prosjek oborina je 74,3 mm. 

Jednako tako, od ponoći do ponedjeljka u 10 sati na području Virovitice palo je novih 9 mm oborine. Obilnije oborine za rujan nisu rijetkost. Najviše kiše tijekom rujna palo je 2010. godine 243,7 mm, najmanje 1986. godine 16,4 mm.

Još danas, uz više oblaka, očekujemo gdje koju kišnu kap ili kratkotrajne pljuskove. Tijekom utorka i srijede ponegdje je moguća gdje koja kišna kap, no do kraja tjedna većinom suho i stabilno. 

U jutarnjim i večernjim satima u tjednu pred nama očekujemo mjestimičnu maglu ili sumaglicu koja se ponegdje može zadržati veći dio prijepodneva. Sunčanih razdoblja neće manjkati. Berbe grožđa, ali i radovi na otvorenom će proteći u povoljnim vremenskim uvjetima.

Jutarnje temperature zraka očekujemo između 5 i 12°C. Najviše dnevne između 15 i 20 °C. Vjetar će zadržati sjeverozapadno i sjeverno strujanje.

U petak, 23. rujna ulazimo u kalendarsku, ali i astronomsku jesen. Vrijeme je za jesensku odjeću, ali kišobrane na neko vrijeme možete odložiti. Novi nestabilniji vremenski period sve je izgledniji u zadnjem tjednu rujna. 

(www.icv.hr, kp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content