Novi uspjeh učenika IOŠ Virovitica: Inovacijom “Ulična masažna klupa” Igor i Filip osvojili zlato na 14. Nacionalnoj izložbi mladih inovatora u Kastvu

Industrijsko-obrtnička škola Virovitica sudjelovala je na 14. Nacionalnoj izložbi mladih inovatora “Mladi@inovacije 2022.” u Kastvu. Manifestaciju je od četvrtka, 22. do subote, 24. rujna u školskoj sportskoj dvorani “Matija Katalinić” u Kastvu organizirao Savez inovatora PGŽ Rijeka.

Na izložbi su ravnopravno sudjelovali inovatori, udruge inovatora, osnovne i srednje škole iz Republike Hrvatske. Ukupno je bilo 78 inovatora, a predstavljeno je 57 inovacija.

Učenici Igor Amidžić (2. razred instalater grijanja i klimatizacije) i Filip Horvat (2. razred CNC operater) osvojili su zlatnu medalju za inovaciju “Ulična masažna klupa”. Ovo je četvrta zlatna medalja u nizu za ovu inovaciju.

Klupa služi za odmor, a ujedno i masažu leđnog dijela tijela. Sadrži dva sjedeća mjesta. Na naslonu svakog mjesta nalazi se dvanaest masažnih klipića koji masiraju područje leđa uz kralježnicu i ramena. Klupa je namijenjena za vanjski natkriveni prostor te je napravljena od materijala otpornih na vlagu.

Na manifestaciji je njihov mentor, stručni učitelj Zoran Kozjak osvojio prvu nagradu sponzora u kategoriji “Najbolji mentor”. Učenici su pod vodstvom svog mentora, u sklopu manifestacije, sudjelovali i na raznim predavanjima i radionicama.

(IOŠ Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content