Obilježen Dan Mjesnog odbora Terezino Polje i 31. obljetnica oslobođenja prvog graničnog prijelaza u RH

U četvrtak, 15. rujna obilježeni su Dan Mjesnog odbora Terezino Polje – blagdan Uzvišenja svetog Križa i 31. obljetnica oslobođenja graničnog prijelaza Terezinog Polja, prvog oslobođenog graničnog prijelaza u Republici Hrvatskoj u Domovinskom ratu.

Spomenuti blagdani i obljetnica obilježeni su polaganjem bukete i paljenjem lampiona na posljednje počivalište hrvatskog branitelja Nenada Oblučara, poginulog u Domovinskom ratu.

Uz članove Vijeća Mjesnog odbora Terezino Polje, zapovjednike postrojbi u Domovinskom ratu, predstavnike sportskih udruga iz Terezinog Polja i ostale mještane, nazočili su i predsjednik Općinskog vijeća Općine Lukač Tomislav Živković te predstavnici Policijske uprave Virovitičko–podravske, Mario Novosel i Josip Kvrgnjaš.

-Uvijek ćemo se s ponosom sjećati slavnih dana, kada je nastajala naša samostalna domovina. Po običaju, okupili smo se na ovom mjestu, kako bi odali počast našem sumještaninu, ali i svim ostalima koji su položili svoj život za samostalnost Hrvatske – tom prilikom naglasio je predsjednik Vijeća MO Terezino Polje, Darko Orač.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content