Od tjelovježbe i mise do pekmezijade za Dan starijih osoba

Međunarodni dan starijih osoba tradicionalno i uz raznovrstan program obilježava se i u tri doma za starije i nemoćne osobe – u Osijeku, Belom Manastiru i Đakovu – kojima je osnivač Osječko-baranjska županija. Obilježavanje je počelo 28. rujna, danas (30. rujna) održano je najviše aktivnosti, a prigodni programi završavaju sutra, 01. listopada, kada je zapravo Međunarodni dan starijih osoba.

U Domu za starije i nemoćne osobe Osijek danas je program obilježavanja započeo posebnom jutarnjom tjelovježbom za korisnike, a potom održavanjem Pekmezijade. Svečano euharistijsko misno slavlje predvodio je nadbiskup mons. Đuro Hranić, a u poslijepodnevnim satima očekuje se nastup članova HKUD-a Osijek 1862.

Dom za starije i nemoćne osobe u Đakovo veći dio programa održao je jučer; služena je sveta misa u domskoj kapelici, održana prigodna radionica pjevačkog zbora i grupe za dosjećanja (društvene igre, kava i druženje), prof. Miroslav Bauer održao je predavanje „Snaga volje, upornost i životni optimizam“, a korisnike Doma posjetili su i mladi zajednice „Milosrdni Samarijanac“. Obilježavanje se nastavlja tijekom cijelog listopada.

U Domu za starije i nemoćne osobe Beli Manastir organizirano je više prigodnih radionica i društvenih igara, ali i interaktivno stručno predavanje o temi dosmrtnih i doživotnih ugovora. Danas, 30. rujna, održan je glazbeno-scenski nastup Gradskog kazališta Beli Manastir i Umjetničke škole s predstavom „Mojoj Baranji“ uz izvedbu glazbenih točaka učenika glazbene škole iz Belog Manastira. Završni dio programa obilježavanja održat će se 1. listopada kada će biti upriličena svečana sveta misa.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content