Održana Smotra Civilne zaštite postrojbe opće namjene te povjerenika i njihovih zamjenika

U višenamjenskoj dvorani u Orahovici, poznatijoj kao staroj kino dvorani, temeljem zakonske odredbe Grad Orahovica održao je Smotru Civilne zaštite postrojbe opće namjene te povjerenika i njihovih zamjenika. Smotru je otvorio načelnik Stožera Civilne zaštite grada Orahovice Milan Babac zahvalivši se svima na odazivu naglasivši kako je ova smotra iznimno važna te da je odaziv to i pokazao. Nazočnima se potom obratio gradonačelnik Saša Rister rekavši kako je plan da se Civilna zaštita svake godine minimalno jednom okupi.

– Svi vidimo što se oko nas događa i nikada ne znaš kada će i kome biti potrebna pomoć i zato su važna ova okupljanja civilne zaštite, kako bi se ono narodski reklo ”zlu ne trebalo”. Vjerujem kako će vas ova edukacija puno naučiti i da ćete s ovog mjesta ponijeti puno novih saznanja– rekao je Rister.

Civilna zastita 1 Custom

Voditelj službe Civilne zaštite ravnateljstva Civilne zaštite pri MUP-u za VPŽ Josip Job pojasnio je ulogu Civilne zaštite.

– Drago mi je da ovdje vidim mlade snage u operativnim snagama CZ-a i zato pohvaljujem gradonačelnika koji se vidljivo brine o svom gradu i zna na koga ovdje može računati u bilo kakvim situacijama, jer upravo su članovi CZ-a koji će izaći prvi i pomoći svojim sugrađanima. Pripadnici ove postrojbe su prije svega dragovoljci, oni ne moraju biti mobilizirani, oni se sami jave i dođu kako bi nekome pomogli i zato tu apeliram i na gradonačelnike svih gradova da tim ljudima za njihov rad daju i određene benefite koji su dopušteni i to ljudima puno znači– rekao je Job.

Predavanje i edukaciju nazočnima je održao Ivan Nožina, prokurist tvrtke In Kontzalting, licencirane tvrtke MUP-a, te je iznio glavne ciljeve ove smotre.

Civilna zastita 4 Custom

– Cilj ovog okupljanja i smotre ide uz činjenicu kako je Grad Orahovica do sada radio procjene usklađivanje rizika od velikih nesreća te radio plan djelovanja Civilne zaštite i izradio operativne poslovnike o postupanju postrojbe Civilne zaštite. Iz tog dijela je izišlo kako se mora osnovati postrojba Civilne zaštite opće namjene, a treba reći kako je zbog korona virusa posljednje dvije godine nastala rupa i nije bilo smotri pa je stoga ovo sada bilo nužno. Ovim putem smo dobili nužne podatke o koliko se tu ljudi radi i sada ćemo raditi na opremanju, educiranju i svim ostalim aktivnostima kako bi ova postrojba bila spremna za izazove koji će ih eventualno čekati– zaključio je Nožina.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content