OPĆINA ČAČINCI Uvodi se besplatan prijevoz iz općinskih naselja do središta Čačinaca

Stanovništvo treće životne dobi često je nepravedno isključeno iz društva, a najčešći razlozi za to su nedostatak vlastitog ili javnog prijevoza, kao i financijsko ograničenje.
Uvođenjem tjednog besplatnog prijevoza do središta Čačinaca, Općina Čačinci omogućiti će starijem stanovništvu obavljanje osnovnih aktivnosti kao što su odlazak liječniku, u ljekarnu, plaćanje računa ili kupovina nužnih potrepština.

Projekt je danas (srijeda) u Paušincima predstavio načelnik Alen Jurenac uz nazočnost svih predsjednika Mjesnih odbora – Petar Dadić MO Bukvik, Krunoslav Gerenčir – MO Humljani, Vladimir Držaić – MO Paušinci, Verislav Kmet – MO Slatinski Drenovac, Ivan Vengert – MO Brezovljani i Tamara Prelog – MO Čačinci.

– Nedostatak javnog prijevoza jedan je od ključnih razloga socijalne isključenosti nezaposlenih ili umirovljenih stanovnika općine. Više od 20 godina ne postoji autobusna linija iz općinskih naselja i nismo više željeli odlagati mogućnost za ukidanje spomenute barijere. Vjerujemo da ćemo ovim potezom zasigurno olakšati svakodnevni suživot u zajednici svima koji nisu u mogućnosti koristiti vlastiti prijevoz- poručio je.

Uvođenje tjednog besplatnog prijevoza započinje 6. listopada 2022. godine, a isti će se ubuduće vršiti svakog četvrtka kada će kombi vozilo u jutarnjim satima iz svih naselja započeti prijevoz, dok će povratak biti predviđen u ranim poslijepodnevnim satima. Predviđene su tri linije prijevoza iz smjera Slatinski Drenovac, Pušina, Krajna, Humljani i Vojlovica – Čačinci, zatim Bukvik – Čačinci te Paušinci, Rajino Polje, Brezovljani Vojlovički – Čačinci. Za realizaciju ovog projekta u godišnjem proračunu Općine Čačinci osigurano je 60.000 kuna.

(www.icv.hr, Općina Čačinci)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content