Orahovačke osnovke pokazale iznimnu kreativnost: I ove godine orahovački IBM sudjeluje u 11. Znanstvenom pikniku

I ove godine Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić Orahovica sudjeluje u 11. Znanstvenom pikniku pod vodstvom profesorice Snježane Novaković i njezinih učenica i učenika I. gimnazije u Osijeku.

Vrijedni orahovački osnovci više su nego aktivni u ovom projektu. Prvog dana piknika predstavili su tri radionice: “Plastika u mlijeku, mlijeko u plastici”, “Pronađimo dugu” te “Zmija od sapunice”.

-Pratili smo otvorenje i program na glavnoj pozornici te sudjelovali u kvizovima. Naučili smo ponešto i od mnogobrojnih izlagača iz ostalih osnovnih i srednjih škola te udruga koje poput nas, na ovaj način promoviraju znanost – kaže mentorica učenica Nevija Brstilo.

Kreativne ucenice u Osijeku 2

Koliko je znanost zabavna najbolje opisuju učenice sudionice Petra Erceg, Ivana Maričić i Sara Smodiš.

-Prvi dan smo započeli u 9 sati, prvo smo postavili štand a zatim krenuli s radom. Naš zadatak je bio napraviti zmiju od balončića i izdvojiti prirodnu plastiku iz mlijeka. Cijeli dan mi smo bili glavna atrakcija. Najzanimljivije nam je bilo natjecanje “Tko će napraviti veću zmiju” koje smo mi organizirali. Što se tiče drugih štandova najzanimljivije bilo je ‘paljenje’ ruku koje su organizirali učenici iz Vinkovaca, naši susjedi. Ovo je za nas vrijedan i koristan projekt i radujemo se i budućim aktivnostima u suradnji s gimnazijalcima prve osječke gimnazije – zaključile su ove kreativne učenice.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content