Orahovački “šestaši” učili o prvoj pomoći: Denis Eichler učenicima predstavio rad Gradskog društva Crvenog križa Orahovica

Učenici šestih razreda Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Orahovica zajedno s razrednicama Vesnom Šimon, Nevijom Brstilo te razrednikom Verislavom Kmetom, ugostili su Denisa Eichlera, dugogodišnjeg člana GDCK Orahovica koji je učenicima pojasnio način i opseg rada Gradskog društva Crvenog križa motivirajući ih da se i sami priključe različitim i mnogobrojnim aktivnostima.

-U središnjem dijelu izlaganja, učenici su imali priliku vidjeti neke od načina pružanja prve pomoći, ovisno o mogućim ozljedama te su i sami pružali istu uz Denisovo vodstvo i pomoć. Učenici su imali prilike vidjeti i fotografije s natjecanja, podjele odjeće i hrane, dobrovoljnog darivanja krvi te ostalih aktivnosti. Poželjeli su se i sami priključiti radu Gradskog društva Crvenog križa Orahovica te su upućeni u upravu društva, gdje se mogu učlaniti za simboličnu članarinu u iznosu od 6 kuna. Radionica je bila vrlo aktivna, zanimljiva i dinamična. Denisu želimo puno uspjeha u akademskim vodama, a obzirom na pozitivne povratne informacije učenika, stručnom suradniku Društva Željku Kišu najavljujemo sigurnu i buduću suradnju – poručili su razrednici.

(www.icv.hr, vg)

Foto 2 8

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content