Orban najbolji vratar, Moslavac zabio za pobjedu: Mladi virovitički rukometaši osvojili popularni rukometni turnir “Kesizubac”

Jedan od najpoznatijih rukometnih klubova, ne smo u Hrvatskoj, već i šire – RK Bjelovar, posljednjih godina poznat je po organizaciji turnira za mlade uzrasne kategorije pod nazivom “Kesizubac”. Proteklog vikenda održan je turnir u uzrastu U-15, na kojem su prvo mjesto osvojili mladi rukometaši Viro Virovitice.

S dvije pobjede u skupini protiv zagrebačkog Metalca i našičkog NEXE-a te porazom od Maksimir Pastele, virovitička ekipa plasirala se u polufinale gdje je odmjerila snage protiv Dubrave koju je zasluženo pobijedila nakon teške i iscrpljujuće utakmice.

U finalu je rukometaše Viro Virovitice ponovno čekala Maksimir Pastela, koja ih je pobijedila u grupnoj fazi natjecanja. Virovitički rukometaši nisu se obazirali na taj poraz, već u susret ulaze hrabro i odlučno. Utakmica je završila rezultatom 14:14, te su o pobjedniku odlučivali sedmerci. Nakon uspješnih Matijevića i Kosanovića, Domagoj Orban brani sedmerac igraču Maksimir Pastele, a tada loptu u ruke uzima Matko Moslavac koji je hladnokrvno lob udarcem savladao suparničkog vratara za konačnih 17:16 za Viro Viroviticu i osvajanje prvog mjesta.

Vratar Viro Virovitice Domagoj Orban proglašen je za najboljeg vratara turnira.

Ovog vikenda na drugi dio bjelovarskog “Kesizupca” u subotu, 17. rujna putuje selekcija Viro Virovitice U-13, a u nedjelju, 18. rujna selekcija U-17.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content