Slovački veleposlanik Peter Susak na prijemu kod gradonačelnika Našica Krešimira Kašube

U Uredu gradonačelnika održan je svečani prijem Veleposlanika Slovačke u Republici Hrvatskoj Petera Suska uz predstavnike Slovačkog centra za kulturu. Dobrodošlicu su mu poželjeli gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, potpredsjednica Gradskog vijeća Grada Našica Branka Baksa, ujedno tajnica Saveza Slovaka i članica Savjeta za nacionalne manjine RH, vijećnica Ljerka Ćorković, ujedno i ravnateljica Osnovne škole Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac i pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Manuela Pintarić.

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba istaknuo je da je Suska prijatelj Grada Našica, jer je bio prvi koji je iskazao potporu za vrijeme prošlogodišnjih poplava na području Našica. Istaknuta je i suradnja na više nivoa, ali prvenstveno u edukaciji mladih naraštaja i očuvanja slovačke kulture na ovim područjima.

Slovački veleposlanik Peter Susko zahvalio je na dobrodošlici te dodao da je u 5 godina mandata na našičkom području je bio već više puta. Zadovoljan je načinom prenošenja slovačkog jezika i kulture u našičkim i okolnim školama, te je za rad pohvalio Savez Slovaka te Slovački centar za kulturu, oba sa sjedištem u Našicama.

(nasice.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content