Svečano otvoreni 22. Dani slavonske šume u Našicama: Bogat program okupio brojne posjetitelje

Danas (subota) je u našičkoj Gradskoj vijećnici upriličen svečani prijem za uzvanike Festivala Dani slavonske šume koje je ugostio gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, a nakon toga su se svi uputili u perivoj Pejačević gdje su i službeno otvoreni Dani slavonskih šuma. Otvorenje su nastupima upriličili članovi Gradske udruge umirovljenika Našice i HKD Lisinski. Okupljene goste pozdravili su gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, direktor Sektora šumarstva Hrvatskih šuma d.o.o. Krešimir Žagar, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić  te izaslanik predsjednika Vlade RH, državni tajnik državnog tajnika Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Dragan Jelić, koji je Dane i otvorio.

Otvorenju su nazočili i izaslanik predsjednika Sabora, saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnika Grada Našica Hrvoje Šimić, zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler, ravnateljica Uprave šumarstva, lovstva i drvne industrije Renata Ojurović, u ime Ministarstva poljoprivrede, počasni građanin Grada Našica general Mladen Markač i Branko Uvodić, koji je i vodio program otvorenja.

Gradonačelnik Našica podsjetio je na prirodno bogatstvo našičkog kraja, ali i kulturno kroz obitelj Pejačević.

– Grad Našice, grad je obrtnika, njih više od 500, grad je i udruga, njih oko 100, a svi oni danas prezentiraju svoj rad i djelovanje – rekao je gradonačelnik te još jednom naglasio da se danas obilježava i rođendan najpoznatije Našičanke Dore Pejačević.

Ispred Hrvstakih šuma d.o.o., organizatora manifestacije Krešimir Žagar posebno je pozdravo predstavnike podružnica, šumare i sjekače koji su se natjecali u raznim vještinama. Zamjenik Župana Josip Miletić rekao je da Županija uvijek stoji uz ovakve manifestacije, kako financijski tako i na sve druge načine.

Izaslanik predsjednika Vlade Dragan Jelić rekao je da manifestacija Dani slavonske šume dokazuje koliko je građanima važno da se druže te promoviraju slavonske običaje i šume.

U sklopu festivala održano je natjecanje profesionalnih radnika sjekača u šumskim disciplinama Hrvatskih šuma iz slavonskih podružnica, te natjecanje rekreativaca u brzini prepiljavanja trupaca ručnom pilom. Otvoren je i 16. obrtnički sajam na kojem su se predstavili obrtnici iz Našica, ali i cijele Slavonije. Svoj obol manifestaciji dao je i Zavičajni muzej Našice jednim predavanjem te izložbom „Tradicijska svinjokolja“ uz prodaju i degustaciju proizvoda od mesa crne svinje. Građani su mogli kušati besplatan čobanac, ali i drugi slavonski specijalitet šarane na rašljama i fiš.

(www.icv.hr, eš, nasice.hr; foto: E. Šubić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content