U manje od dva mjeseca: Zbog alkohola ostao bez vozačke, a sada i bez automobila

U manje od dva mjeseca muškarac (51) je ostao bez vozačke, a jučer (ponedjeljak) i bez osobnog automobila, a sve zbog alkohola za volanom.

Muškarac je, doznajemo u PU virovitičko-podravskoj, u posljednje dvije godine sakupio čak 12 kaznenih bodova, pa mu je Općinski sud u Virovitici 17. srpnja ove godine izrekao zabranu upravljanja vozilom „B“ kategorije, a PU virovitičko-podravska izdala rješenje kojim mu poništava vozačku dozvolu. 

No to ga nije spriječilo da opet pijan sjedne za volan osobnog automobila, a takvog su ga jučer oko 14 sati u Gornjem Bazju zaustavili policajci u redovnoj kontroli prometa. Pokazalo se kako nije bio vezan te da ima 1,6 promila alkohola u krvi. Uhićen je i odveden na pregled u Opću bolnicu, a i potom ‘na triježnjenje’. 

Kao višestrukom ponavljaču za volanom, ovaj put mu je privremeno oduzeto i osobno vozilo, dok sud o novom prekršaju ne donese pravomoćnu presudu. U ovom slučaju može dobiti do 36.000 kuna kazne te novih 6 negativnih bodova, stoji u izvješću PU virovitičko-podravske. (www.icv.hr)   

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content