U Markovcu Našičkom, pod pokroviteljstvom Grada Našica, održana 23. Večer polesnjaka: Događaj je i dio 30. obljetnice Saveza Slovaka Republike Hrvatske

U Markovcu Našičkom, u organizaciji Matice slovačke Markovac i SKUU Franjo Strapač, a pod pokroviteljstvom Grada Našica, Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske  i Ureda za iseljene Slovake iz Bratislave i Saveza Slovaka RH, održana je kulturno–gastronomska manifestacija, 23. Večer polesňakov. Događaj je dio i 30. obljetnice Saveza Slovaka Republike Hrvatske.

Na samom početku ove manifestacije Branka Baksa, predsjednica MS Markovac Našički, pozdravila je nazočne i zaželjela im dobrodošlicu. Svim prisutnima obratili su se gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba i predsjednik Saveza Slovaka Republike Hrvatske Mirko Vavra te zastupnik u Hrvatskom saboru i zamjenik gradonačelnika Grada Našica Hrvoje Šimić, koji je i otvorio manifestaciju.

Bogati kulturno-umjetnički program upotpunili su nastupi slovačkih, slavonskih i baranjskih društava, a gastro ponudu, slovačke polesnjake, pod šatorom i sjenicama peklo je sedam marljivih ekipa.

18(www.icv.hr, Matica slovačka Markovac i SKUU Franjo Strapač)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content