U Osijeku za pet dana počinje Svjetsko prvenstvo u gađanju glinenih golubova: To je “pun pogodak” za grad

Osječki Pampas od 19. rujna do 12. listopada postaje središte Svjetskog prvenstva u gađanju glinenih golubova. U Osijek stiže 630 natjecatelja iz 77 država svijeta, među kojima su i olimpijci te najbolji svjetski strijelci. Poručeno je to danas (srijeda) s glavnog osječkog trga gdje je održana konferencija za medije na kojoj su sudjelovali osječki gradonačelnik Ivan Radić, direktor organizacije natjecanja Zoran Ćelić, predsjednik Gradskog streljačkog društva – Osijek 1784 Zvonimir Kovačević, predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza Hubert Kišpal, te glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković.

Gradonačelnik Radić podsjetio je kako Osijek ima dugu povijest streljaštva, koja seže još od 1774. godine, kada je osnovana prva sportska udruga u Hrvatskoj.

– Prva streljana bila je početkom 19. stoljeća u Gradskome vrtu, dok je Pampas izgrađen 1985. Osijek je dao dva Olimpijca, 160 registriranih natjecatelja i sedam klubova, te je ovo odlična prigoda da podržimo ovu vrstu sporta– kazao je Radić dodavši kako je ovo ljeto u turističkom smislu bilo “pun pogodak” za grad Osijek.

– Ostvarili smo 12 posto više noćenja nego u istom mjesecu pretpandemijske 2019. godine, ali i u prvih osam mjeseci ove godine. Po dolascima smo bolji za čak 55 posto u odnosu na prošlu 2021. godinu. Ove brojke svakako svijetu šalju jednu lijepu razglednicu našeg grada i ne sumnjamo kako će ovo Prvenstvo pokazati da smo uvijek dobri domaćini– poručio je osječki gradonačelnik.

Direktor Ćelić vjeruje kako je Hrvatska jedan od favorita ove godine, s obzirom na dosad osvojene medalje. Poručio je da je ovo natjecanje izuzetno važno za ostvarenje kvota za odlazak na Olimpijske igre u Pariz, kojih je ukupno 16. Kovačević je izvijestio kako će u Osijeku nastupiti natjecatelji iz 77 zemalja, među kojima će biti i olimpijaca, dok je Kišpal dodao da će biti oko 700 natjecalja, među kojima i 12 strijelaca iz Hrvatske. Ižaković je istaknuo kako je ovo samo jedno od natjecanja koje se događaju u gradu i županiji, te da županija i grad rado podržavaju organizaciju velikih sportskih priredbi, a strijelci samim svojim dolaskom podižu razinu turizma.

(www.icv.hr, tj, foto: Grad Osijek)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content