U Poduzetničkom inkubatoru u Kladarama predstavljene aktivne mjere i nova usluga HZZ-a – Ured za poslodavce

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Virovitica danas (petak) je u Poduzetničkom inkubatoru u Kladarama održao prvo u nizu predstavljanje Mjera aktivne politike zapošljavanja i ostalih usluga HZZ-a s naglaskom na novu uslugu HZZ-a – Ured za poslodavce.

Osim poslodavcima s područja općine Pitomača, Mjere i novu uslugu HZZ-a predstavit će i drugim poslodavcima s područja Virovitičko-podravske županije. Radionicu je vodila Danijela Handraka, rukovoditeljica Odsjeka aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Virovitica te Vera Petrinjak, rukovoditeljica Odsjeka za poslodavce u Virovitičko-podravskoj županiji.

– Danas smo odradili savjetovanje s poslodavcima s područja općine Pitomača kako bi im predstavili mogućnosti obrazovanja njihovih radnika ili potencijalnih radnika, nezaposlenih osoba koje mogu ostvariti kako bi povećali svoju konkurentnost i olakšali si pronalazak nove radne snage. Predavanjem smo prošli sve mjere od pripravništva do mjere stalni sezonac jer kroz tu mjeru imamo dosta poslodavaca kojima je primarna djelatnost poljoprivreda ili građevina pa im je ta mjera kao takva zanimljiva. Ovakav način prezentacije ćemo širiti i na ostale općine u Virovitičko-podravskoj županiji, a svi zainteresirani za više informacija mogu se obratiti u Ispostavi Pitomača, ali i u Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Virovitica – rekao je Hrvoje Belobrk, predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Virovitica.

Tako su predstavljene mjere: Potpora za zapošljavanje – zeleno/digitalno, pripravništvo, usavršavanje, osposobljavanje na radnom mjestu i stalni sezonac. Također, na predavanju je predstavljena i nova usluga – Ured za poslodavce koji je na raspolaganju svim poslodavcima s područja Virovitičko-podravske županije za sve usluge HZZ-a koji uključuju objavu natječaja za radna mjesta, pronalazak kandidata, informiranje o profesionalnoj selekciji kandidata, informiranje o potporama za zapošljavanje itd.

– Ponovo smo otvorili Ured za poslodavce gdje je jedna savjetnica koja će biti specijalizirana za rad s poslodavcima. Svrha je olakšati poslodavcima objavljivanje natječaja, predaju papirologije te im omogućiti kontakt koji im na jednom mjestu može pomoći u svim pitanjima – objasnio je H. Belobrk.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content