U sklopu Dana općine Zdenci održani tradicionalni Zdenački susreti

U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva ”Zdenac”, a u sklopu Dana općine u nekadašnjoj kino dvorani u Zdencima održani su tradicionalni 27. ”Zdenački susreti” kulturno-umjetnička manifestacija očuvanja narodne baštine. U sklopu smotre folklora sudjelovali su KUD Matica slovačka Zokov Gaj, KUD Podgoračani, Udruga žena Dinjevac, KUD Okrugljača, KUD Podravina Čađavica i domaćin KUD Zdenac, a prigodnom izložbom događaj su uljepšali gostujuća društva te društvo domaćina.

– Presretan sam da smo uspjeli nastaviti održavanje ove naše tradicionalne manifestacije i smotre folklora i zahvaljujem svim društvima gostima, našim prijateljima koji su se odazvali na naš poziv. Mi se svim silama trudimo očuvati kulturnu baštinu Slavonije i zdenačkog kraja i ovakve su manifestacije način da sve to i prikažemo – rekao je predsjednik i koreograf KUD-a ”Zdenac” Ivan Ivanković. Smotru je otvorio načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić.

– Svaka općina i svako mjesto je blagoslovljeno ako ima kulturno-umjetničko društvo, stoga sam ponosan i sretan što Zdenci već dugi niz godina imaju svoj KUD ”Zdenac” koji je iznimno aktivan, marljiv i maksimalno se trudi očuvati našu baštinu te pokazati naše narodne običaje. Hvala im na ustrajnosti sve ove godine i naravno da je Općina uvijek njihova podrška – rekao je načelnik Tomislav Durmić.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content