U srijedu, 21. rujna obilježavanje Dana pobjede nad tzv. JNA i Dan hrvatskih branitelja Grada Našica

U povodu obilježavanja 21. rujna 1991. Dana pobjede nad tzv. JNA u Našicama i Dana hrvatskih branitelja Grada Našica, u srijedu 21. rujna, biti će organiziran prigodni program. Tako već u 8 sati ujutro na groblju u Našicama, Martinu i Velimirovcu obići će se vječna počivališta Slavka Maroda, Antuna Sertića i Branka Glavaša.

Zatim u 9 sati u Domu Hrvatske vojske u Spomen sobi hrvatski branitelja održat će se otvorenje „Izložbe fotografija iz Domovinskog rata“ u organizaciji HVIDR-e. na Trgu dr. Franje Tuđmana kod spomen-obilježja „Uskrsla Hrvatska“ u 10.30 sati odat će se počast za sve poginule hrvatske branitelje u organizaciji Dječjeg vrtića „Zvončić“ Našice uz pratnju Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata.

U organizaciji Zavičajnog muzeja Našice i Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata u predvorju višenamjenske dvorane Srednje škole Isidora Kršnjavog Našice s početkom u 12 sati održat će se otvorenje „Izložbe vojnih odora i opreme iz Domovinskog rata“.

Prigodan program nastavit će se u 17.45 sati ispred zgrade Gradske uprave gdje će se održati nastup Gradske glazbe Našice. A u 18 sati kod spomen-obilježja „Uskrsla Hrvatska“ na Trgu dr. Franje Tuđmana položit će se vijenci, zapaliti svijeće i pomoliti za sve poginule hrvatske branitelje. Zatim će se u 18:30 sati u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Našicama održati sveta misa zadužnica.

Nakon svete mise u 19.30 sati u Domu kulture u Našicama održat će se projekcija dokumentarnog filma „Most“, redatelja Borisa Predmerskog i Bernarda Karakaša, a sve u organizaciji Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata.

Program će se lagano privesti kraju u 20.30 sati prigodna gastronomska ponuda u sjenici na Trgu dr. Franje Tuđmana uz nastup glazbenog sastava Zlatne strune.

(www.icv.hr, ib)

Program obiljezavanja 21. rujna Dan pobjede 1 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content