U tijeku dva poziva za dodjelu potpora za zapošljavanje i srednjoškolsko obrazovanje hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji

U tijeku su dva poziva za zapošljavanje i srednjoškolsko školovanje hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. Tako traju prijave na poziv za dodjelu potpora za poticanje zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2021. do 2023. godine koji je uputilo Ministarstvo hrvatskih branitelja.

– Razlog za to je otvaranje novih radnih mjesta za osobe iz ciljne skupine Programa kroz davanje novčane potpore poslodavcima koji zapošljavaju navedene osobe – rekao nam je voditelj Područnog ureda Ministarstva hrvatskih branitelja u Virovitici Anto Krišto, napomenuvši da ciljanu skupinu čine nezaposleni hrvatski branitelji iz Domovinskog rata, nezaposlena djeca dragovoljaca iz Domovinskog rata i nezaposlena djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata s trajno utvrđenim statusom.

Natječaj nije vezan za državne službe već za one u privatnom vlasništvu, a iznos potpore po zaposleniku je 50.000 kuna. Radni odnos traje najmanje 12 mjeseci u kojemu zaposlenik ima osiguran osobni dohodak i mirovinsko osiguranje za vrijeme provedeno u tvrtki koja ga zaposli. Natječaj je otvoren do 30. rujna ove godine.

– Osim toga Upravni odbor Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji raspisao je Natječaj za dobivanje potpora za obrazovanje tijekom redovitog srednjoškolskog obrazovanja u srednjim školama i učilištima. Natječaj je objavljen na internetskim stranicama Zaklade 12. rujna i tamo se mogu pronaći sve potrebne informacije za prijavu na isti. Krajnji rok za prijavu kandidata je 3. listopada ove godine – rekao je Krišto.

(www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content