Učenici matične i područnih škola I. G. Kovačića Gornje Bazje obilježili Međunarodni dan rijeke Drave

I ove su godine, 23. rujna, učenici 4. razreda OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje šesti put zaredom obilježili Međunarodni dan rijeke Drave u prostorijama PŠ Terezino Polje. Sudjelovali su učenici iz matične škole te učenici područnih škola iz Dugog Sela Lukačkog, Turanovca i Terezinog Polja.

Izvanučionička nastava odvijala se u nekoliko etapa u sklopu kojih su učenici uz voditeljicu Vlastu Brcković upoznali važna zemljopisna obilježja rijeke Drave te zanimljivosti o samoj rijeci, ali i načinu života na njenim obalama u prošlosti, kao i način zaštite prirodnog toka rijeke, ali i njenog životinjskog i biljnog svijeta.

 Učenici su u skupinama istraživali i podatke o važnosti rijeke te njenog životinjskog i biljnog svijeta (hrvatska Amazona) te uspješno odradili prezentaciju izrađenog plakata. U radu su im sugestijama pomagale učiteljice Kamenka Miletić i Biserka Sobočan, kao i vjeroučitelj Igor Bregovec.

Jedna od etapa uključivala je interpretaciju pjesama o Dravi na kajkavskom narječju, a interpretatorica je bila učiteljica Natalija Bajer te učenje pjesme „Drava tiho teče“ pod vodstvom učiteljice Biserke Sobočan, koja je ujedno autorica teksta i melodije.

– Zaključak održane nastave vrlo je pozitivan jer učenici su usvojili raznolike zanimljive informacije o rijeci našeg zavičaja i uvidjeli njenu važnost te našu potrebu da je zaštitimo od nas samih, tj. ljudi jer moramo shvatiti da priroda ima svoje tokove i svoju snagu, ali još važnije – ljepotu. Tko zna, možda netko od sadašnjih učenika u budućnosti postane pjesnik, slikar, pecaroš ili baš istraživač rijeke Drave – rekla je učiteljica Vlasta Brcković.

(www.icv.hr, vb)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content