„Vendelinska druženja“ u Gradini: Održana 4. Dječja likovna kolonija Virovitičko-podravske županije

U okviru manifestacije “Vendelinska druženja”, koja se povodom 20. listopada i blagdana svetog Vendelina tradicionalno raznim kulturnim i edukativnim aktivnostima održava u općini Gradina, u Osnovnoj školi Gradina u srijedu, 28. rujna, održana je četvrta po redu Dječja likovna kolonija Virovitičko-podravske županije. Tim povodom 22 osnovnoškolaca iz osam osnovnih škola bavilo se primijenjenom umjetnošću i grafičkim dizajnom. Poštujući pravila ritma i simetrije, te inspirirani njihovom pojavom u narodnim umjetnostima stvarali su svoje ornamente koje su grafičkom tehnikom linoreza otiskivali na platnene vrećice. Tako su na jedan dan postali grafički dizajneri i naučili kako se umjetnost može primijeniti pri oblikovanju uporabnih predmeta.

Organizatori ovog događaja su Osnovna škola Gradina i Udruga SMIRINO uz pokroviteljstvo Virovitičko-podravske županije, a voditelj kolonije bio je učitelj likovne kulture Igor Fućkar.

– Cilj projekta je povezati, istaknuti i na jednom mjestu okupiti učenike iz naše županije koji se svojim likovnim sposobnostima, upornošću i kreativnošću ističu u svojim sredinama – rekla je ravnateljica škole Ivana Kovač.

Nakon održane kolonije, u prostorijama Osnovne škole u Gradini postavljena je izložba radova koju je svečano otvorio načelnik općine Gradina Josip Vučemilović-Jurić, a svim sudionicima i njihovim mentorima uručene su zahvalnice i prigodni pokloni kao zahvala za sudjelovanje.

– Dojmovi s ovogodišnjih Druženja još se nisu niti slegli, a već nastaju planovi za nova, peta Vendelinska druženja. Veselimo se unaprijed – poručila je Kovač. 

(www.icv.hr, ik; foto: OŠ Gradina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content