Virovitičko-podravska županija nastavlja sa stipendiranjem deficitarnih zanimanja: Još osmero srednjoškolaca potpisalo stipendijske ugovore

I ove godine Virovitičko-podravska županija je učenicima koji su upisali deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva i koji su zadovoljili uvjete javnog natječaja, dodijelila stipendiju od 500 kuna kroz 10 mjeseci. Ugovore je danas (srijeda), uz župana Igora Androvića, potpisalo osmero stipendista. Ovo je već peta godina kako Virovitičko-podravska županija stipendira deficitarna zanimanja, a zajedno s njima sada dodjeljuje ukupno 54 stipendije.

– Vjerujem da ova stipendija dobro dođe kao džeparac te tako pomaže učenicima i njihovim roditeljima. Nastavit ćemo s ovakvim stipendijama i potporama i ubuduće. Na nama je, na Županiji, općinama i gradovima, da stvaramo ovakve prilike, da omogućavamo stipendije i na kraju krajeva da s potporama i u gospodarstvu i poduzetništvu stvaramo priliku da svi ovdje nađu posao, imaju dobre plaće i nastave živjeti ovdje – rekao je župan Igor Andrović i stipendistima zaželio uspjeh u nastavku obrazovanja.

Ove godine deficitarna srednjoškolska zanimanja s kojima su potpisani ugovori o stipendijama su drvodjeljski tehničar i dizajner, instalater grijanja i klimatizacije, stolar, strojobravar, vodoinstalater, krojač i CNC operater.

Potpisivanju je nazočila i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko – podravske županije Martina Bunić koja je također čestitala stipendistima.

(www.icv.hr, žđl, mp, Foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content