Vlasnik virovitičke tvrtke oštetio Grad i državni proračun za više milijuna kuna

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici je podignulo optužnicu protiv 49-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske i okrivljene pravne osobe zbog počinjenih produljenih kaznenih djela utaje poreza ili carine i kaznenih djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Kako su izvijestili, okrivljenog 49-godišnjaka se tereti da je kao direktor drugookrivljenog trgovačkog društva sa sjedištem u Virovitici, od siječnja 2018. godine pa do kraja veljače 2019. godine u Virovitici, postupio u nakani da društvo izbjegne plaćanje poreza na dodanu vrijednost i poreza na dobit.

– Tereti ga se da je na temelju 34 nevjerodostojna ulazna računa neistinito prikazivao da je izvršena isporuka dobara između okrivljenog trgovačkog društva i pravnih osoba i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, znajući da stvarno nije obračunat niti plaćen porez na dodanu vrijednost kao ni porez na dobit. Prvookrivljenik je na taj način, tereti ga se, neosnovano povećao troškove drugookrivljenika odbivši pretporez u iznosu od 2.971.524,08 kuna, te je neosnovno umanjio porez na dobit u iznosu od 2.879.223,23 kuna, čime je oštetio državni proračun Republike Hrvatske za iznos od 2.971.524,08 kuna i proračun Grada Virovitice za iznos od 2.879.223,23 kune – stoji u priopćenju ODO-a u Virovitici. 

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content