Zajednica udruga i članova HVIDR-e VPŽ započela s podjelom humanitarne pomoći obiteljima slabije kupovne moći s područja VPŽ

Ovih dana Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, u suradnji s Kršćanskom humanitarnom udrugom ”Putevi milosti” iz Osijeka, započela je podjelu humanitarne pomoći kroz projekt ”Ublažavanje siromaštva u Slavoniji i Dalmaciji”.

U srijedu je u Slatinu stiglo teretno vozilo koje je artikle dostavilo u mjesni dom Vladimir Nazor, da bi članovi HVIDR-e VPŽ i Udruge branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ sa sjedištem u Orahovici izvršili pakiranje paketa po A (do tri osobe po kućanstvu) i B (četiri i više osoba po kućanstvu) skupinama korisnika.

U pakiranju prehrambenih proizvoda, između ostalog, krumpira, brašna, riže, tjestenina, graha, pašteta, mesnih narezakai šećera, sudjelovao je i predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš.

– Županijska HVIDR-a, u suradnji s Kršćanskom humanitarnom udrugom ”Putevi milosti” iz Osijeka, kao i prijašnjih godina započela je s podjelom humanitarne pomoći obiteljima branitelja i ostalim građanima s područja naše županije koji su trenutno u lošijoj materijalnoj situaciji. Da bi pronašli korisnike kojima je uistinu potrebna ovakva pomoć, angažirali smo udruge HVIDR-e Virovitica, Slatina i Orahovica, Udrugu branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ, udruge hrvatskih branitelja s područja grada Slatine i okolnih općina, Nova Bukovica, Sopje, Mikleuš…, koji su pronašli obitelji slabije kupovne moći i dostavili nam potrebne podatke. Županijska HVIDR-a je na osnovu tih podataka započela s podjelom pomoći za sedamdeset korisnika. Sama podjela će trajati šest mjeseci, a iskreno se nadamo da ćemo moći proširiti krug korisnika. Iskoristio bih ovu priliku i zahvalio se Mjesnom odboru Vladimir Nazor koji nam je ustupio prostor za primitak i pakiranje artikala. Također, zahvaljujem se i članovima HVIDR-e i drugim hrvatskim braniteljima koji su pomogli u pakiranju paketa pomoći- rekao je Bubaš.

U pakiranju pomoći sudjelovao je i predsjednik Udruge branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ Miroslav Milovuković.

– Ovo je još jedna u nizu akcija podjele humanitarne pomoći koju je provela županijska HVIDR-a. Kao što znamo sve je teža situacija i kupovna moć naših građana je sve slabija, pa je takva pomoć potrebitima dobrodošla- rekao je Milovuković.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije u sklopu Operativnog programa za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.- 2020. iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fiši)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content