Završen “SoliDARE” susret voditelja programa EU u područjima za mlade: Dorijan Lamot predstavljao GDCK Našice

Od 20. do 24. rujna trajao je SoliDARE susret voditelja programa EU u područjima za mlade iz programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti u rumunjskom Temišvaru.

Na susretu je bilo preko 70 predstavnika organizacija iz cijele Europe, a među njima se našlo i četiri predstavnika iz Hrvatske. Dorijan Lamot predstavljao je Gradsko društvo Crvenog križa Našice, Dunja Lazar Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo, Mirjana Jozanović Udrugu PRONI Centar za socijalno podučavanje iz Osijeka i Lucija Dugorepac Udrugu Ocean Znanja iz Zagreba.

Na susretu su sudionici prošli kroz radionice mentorstva, networking-a, stvaranja partnerstva, razvijanja novih programa, projekata, a jednu sesiju sudionici su imali priliku postaviti direktna pitanja predstavnicima Europske Komisije preko Zoom platforme: Andrei Popescu i Ruard Wallis.

Osim radionica, organizatori, Rumunjska nacionalna agencija, Poljska nacionalna agencija, SALTO ESC Resursni Centar te domaćini susreta FITT udruga mladih su pripremili dva koncerta i šetnju gradom uz vodiča. Cilj SoliDARE susreta bio je stvaranje mreže organizacija u Europi koje provode Europske programe za mlade, osnaživanje i daljnji razvoj programa za mlade te da se razgovara o poteškoćama koje organizacije imaju u provedbi programa kako bi se došlo do rješenja tih problema.

(www.icv.hr, eš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content