Značajna konferencija o kibernetičkoj sigurnosti u Osijeku: Dio posvećen izazovima sigurnosti u obrazovnim institucijama s naglaskom na mlade kao najranjiviju skupinu

Povodom obilježavanja listopada – mjeseca kibernetičke sigurnosti, Hrvatski institut za kibernetičku sigurnost organizira CYBER SECURITY CONFERENCE CSC 22 od 13. do 14. listopada 2022. godine, a u suradnji s Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu.

Edukativni dio konferencije koji razmatra izazove kibernetičke sigurnosti u obrazovnim institucijama s naglaskom na mlade kao najranjiviju društvenu skupinu, nosi naziv „Mentalno zdravlje i dobrobit djece u digitalnom dobu“, a prvenstveno je namijenjen djelatnicima koji rade u nastavi, socijalnim službama te pravosuđu.

Na šestoj konferenciji CSC 22 će biti izložene zanimljive i aktualne teme iz područja kibernetičke sigurnosti, sa naglaskom na “Sigurnost u oblaku (Cloud Security)“.
Konferencija je posvećena definiranju i podizanju svijesti o najboljim praksama kako bi se osiguralo sigurno okruženje računalstva u oblaku.

Računalstvo u oblaku i pohrana korisnicima pružaju mogućnosti pohranjivanja i obrade podataka u podatkovnim centrima trećih strana. Organizacije koriste oblak u raznim modelima usluga (s akronimima kao što su SaaS, PaaS i IaaS) i modelima implementacije (privatni, javni, hibridni i zajednički).

-Sigurnost računalstva u oblaku ili, jednostavnije, sigurnost u oblaku odnosi se na širok skup politika, tehnologija, aplikacija i kontrola koje se koriste za zaštitu podataka, aplikacija, usluga i pridružene infrastrukture računalstva u oblaku. To je poddomena računalne sigurnosti, mrežne sigurnosti i, šire, informacijske sigurnosti. U oblaku ne moramo upravljati fizičkim poslužiteljima ili uređajima za pohranu već koristimo sigurnosne alate temeljene na softveru za nadzor i zaštitu protoka informacija.

Opsežna uporaba virtualizacije u implementaciji infrastrukture oblaka donosi jedinstvene sigurnosne probleme za korisnike usluge oblaka. Upravo je to tema ovogodišnje konferencije CSC 2022- ističu organizatori.

Prvi dan konferencije održati će se u Hotelu Osijek i kroz plenarna predavanja i okrugli stol namijenjen je uglavnom poslovnim temama. Drugi dan konferencije održati će se na osječkom Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, s temama koje su orijentirane na tehničke aspekte sigurnosti u oblaku. Zanimljiva i aktualna predavanja biti će podijeljena u tri tematske cjeline: infrastrukturna sigurnost, platformska sigurnost i aplikativna sigurnost

Izdvojeni dio konferencije razmatra izazove kibernetičke sigurnosti u obrazovnim institucijama s naglaskom na mlade kao najranjiviju društvenu skupinu, a održat će se u novoj zgradi Centra za nestalu i zlostavljanu djecu (CNZD) u Višnjevcu.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content