1. ŽNL Gužva u gornjem domu ligaške ljestvice: Podjela bodova u derbiju kola, Rupčić raspucan protiv Rezovca, Dinamo se protiv Dolčana vratio pobjedama

Derbi sedmog kola 1. županijske nogometne lige odigran je na prepunom Školskom vrtu u Gornjem Bazju. Snage su odmjerili drugoplasirano Bratstvo i vodeća Sloga iz Zdenaca.

Vodom natopljen teren otežavao je igru, ali su nogometaši obje momčadi pružili svoj maksimum kako bi došli do sva tri boda. Bratstvo je u prednost doveo Leo Jelovečki u 19. minuti, dok je poravnao Darko Obžetić u posljednjoj minuti prvog dijela utakmice.

Usprkos obostranom angažmanu igrača, u drugom dijelu utakmice rezultat se nije mijenjao. U posljednjim trenucima susreta, zbog oštrog starta, isključen je igrač Sloge Patrik Turković.

-Po teškom terenu, kad sve zbrojim i oduzmem, čini mi se da smo bili mrvicu bolji, ali domaći igrači su iskoristili svoju priliku i došli do vrijednog boda, što je na kraju realan rezultat utakmice – o susretu je rekao trener Sloge Danijel Ciglar.

S njim se složio i domaći strateg Elvis Vinak.

-Obje momčadi su odlično odigrale na teškom terenu i čestitam svim akterima susreta. Svako je imao svoje prilike od kojih je po jedna iskorištena, pa je podjela bodova najrealnija. Nadam se da ćemo do kraja ostati u borbi za sam vrh tablice – zaključio je trener Bratstva Elvis Vinak.

Bratstvo Gornje Bazje – Sloga Zdenci 1:1

Igrač utakmice: Kristijan Mrazović

Mladost je na svom terenu u Čačincima pobijedila Rezovac 4:0. Prvo ime susreta bio je raspucani Florijan Rupčić, koji je postigao tri zgoditka pogodivši gostujuću mrežu u petoj, 32. i 35. minuti. U drugom dijelu domaća momčad postigla je još jedan pogodak. Strijelac je bio Ivan Mužar u 76. minuti.

Mladost Čačinci – Rezovac 4:0

Igrač utakmice: Florijan Rupčić

Lukač 05 nastavio je s nizom pobjeda, uz efikasnu igru. Ovog puta pobijedio je Dinamo u Četekovcu 4:1. Goste je u početnu prednost doveo Mateo Nemčec u drugoj minuti. Do odlaska na odmor svaka momčad postigla je po jedan pogodak. Na 2:0 povećao je Antonio Babec u 21. minuti, a zgoditak za domaću momčad postigao je Marinko Jaklić šest minuta kasnije.

U 55. minuti Ivan Egri, iz kaznenog udarca, povećao je prednost Lukačana na 3:1, a konačnih 4:1 dvije minute kasnije postavio je svojim drugim pogotkom Mateo Nemčec. U redovima pobjedničke momčadi svojom igrom i asistencijama istakao se Josip Šoštar.

Dinamo Četekovac – Lukač 1:4

Igrač utakmice: Josip Šoštar

Nakon uvjerljivog poraza na gostovanju u Zdencima, Dinamo iz Kapela Dvora, na svom stadionu Kurija furiozno je ušao u susret s DOŠK-om iz Dolaca. U prvoj minuti Slavko Jagarinac doveo je domaću momčad u prednost. Stjepan Rajnović pet minuta kasnije povećao je na 2:0, a u 22. minuti svojim drugim pogotkom Jagarinac povećava prednost Dinama na 3:0. Do odlaska na odmor igralo se obostrano otvoreno, s tim da je domaća momčad imala još poneku priliku za zgoditak.

U drugom dijelu gosti su počeli igrati puno angažiranije, dok su domaći igrači malo stali. U 61. minuti Marijan Šalek smanjio je domaću prednost na 3:1. Četiri minute kasnije zbog učestalog prigovaranja sucu predstavnik DOŠK-a zaradio je žuti i crveni karton. U 72. minuti zbog drugog žutog kartona teren je morao napustiti gostujući igrač Patrik Marenić, a njegov trener Tonino Rađenović zaradio je žuti karton zbog prigovora sucu Kečkišu. S igračem manje gosti su u 84. minuti pogotkom Luke Zemana smanjili rezultat na 3:2. Dvije minute kasnije, zbog drugog žutog kartona, u svlačionicu je morao i Marin Velić. Rezultat se do kraja nije mijenjao iako su obje momčadi nastojale doći do još jednog pogotka.

-U susret s dobrom, mladom i razigranom ekipom iz Dolaca odlično smo ušli i brzo poveli 3:0. U drugom dijelu kao da ja na teren izašla druga ekipa. Gosti su preuzeli inicijativu, ali smo mi ipak došli do tri vrijedna boda – svoje viđenje utakmice iznio je trener Dinama Andrejas Černeli.

U gostujućim redovima bili su nezadovoljni sudačkim kriterijem.

-Još sam pod dojmom poraza. Kada se izgubi, ne može se reći da je bilo dobro. Domaći su bili bolji. Primili smo tri pogotka u petnaestak minuta. Ipak, svojim igračima skidam kapu. Pokazali smo karakter. S dva igrača manje smanjili smo na 3:2, a bili smo i blizu izjednačenja. Ne volim pričati o sucima, ali djelitelj pravde ovog puta nije zaslužio biti ovdje. Žao mi je što u idućoj utakmici neću moći računati na nekoliko igrača, zbog kartona. Domaćinima čestitam na zasluženoj pobjedi – svoje dojmove iznio je trener DOŠK-a Tonino Rađenović.

Dinamo Kapela Dvor – DOŠK Dolci 3:2

Igrač utakmice: Slavko Jagarinac

Mikleuš je na svom travnjaku pobijedio Podravac iz Sopja rezultatom 13:0 . Gosti su doputovali sa samo devet igrača, što je domaćim nogometašima olakšalo put do uvjerljive pobjede. U strijelce se upisalo deset igrača. Tri pogotka postigao je Darko Kokoška, dvostruki strijelac bio je njegov sin Leon, a po jednom su gostujuću mrežu pogodili Filip Mrva, Josip Birčić, Josip Jančić, Krešimir Crvenka, Ivan Ivčić, Renato Škulj, Danko Šimunić i Ivo Dujmić.

Mikleuš – Podravac Sopje 13:0

Igrač utakmice: Ivo Dujmić

Borova je na svom Poljicima imala dva puta minimalnu prednost u susretu sa Slavonijom iz Sladojevaca, ali je susret na kraju završio rezultatom 2:2. Prvi pogodak za Borovu postigao je Ivan Jugović u 21. minuti. Na 1:1 poravnao je Tin Vencl pet minuta prije odlaska na odmor. Mihael Boroša, svojim pogotkom u 61. minuti ponovno domaću momčad dovodi u prednost. Konačnih 2:2 postavlja Mihael Matovina u 75. minuti. Igru domaće momčadi nosio je Patrik Bazijanac.

Borova – Slavonija Sladojevci 2:2

Igrač utakmice: Patrik Bazijanac

U derbiju donjeg dijela tablice Mladost je u Miljevcima svladala Crnac 7:2. Oba zgoditka za domaću momčad u prvom dijelu postigao je Ivan Kolembus, prvi s bijele točke u drugoj minuti, a drugi iz igre u 43. minuti. Od 35. minute momčad Crnca igrala je s deset igrača, jer je teren, zbog dva žuta kartona morao napustiti Martin Piskač.

Nogometaši Mladsoti su iskoristili igrača više u drugom dijelu. Postigli su još pet zgoditaka. Prvo je Ivan Kolembus u 55. minuti bio precizan s bijele točke, a zatim su pogotke iz igre postigli Danijel Zebec u 66. minuti, Mislav Jagnjić u 68. i Ivan Kolembus u 80. minuti. U posljednjih šest minuta dva zgoditka postižu i gosti. Strijelci su bili Tilen Marić u 85. i Zvonimir Kovačić minutu prije kraja utakmice.

Mladost Miljevci – Crnac 7:2

Igrač utakmice: Ivan Kolembus

Sloga iz Zdenaca vodeća je s osvojenih 17 bodova. Bod manje ima drugoplasirani Dinamo iz Kapela Dvora, a dva boda manje trećeplasirana Mladost iz Čačinaca i Lukač 05. Bratstvo je sada na petom mjestu s 14 bodova, a bod manje imaju Mikleuš i Dinamo iz Četekovca.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content