1. ŽNL Smjena na klupi Borove, novi trener Nikola Plavšić: Ozljede su uzele danak, ali Borovi nije mjesto ovdje gdje se trenutno nalazi

Ljetos se na klupu županijskog prvoligaša Borove vratio trener Mile Grdić. Složen je kvalitetan igrački kadar, s kojim bi se momčad mogla održati u vrhu 1. županijske nogometne lige.

U pripremnom razdoblju postignuti su rezultati koji su trebali potvrditi visoke ambicije. U prva dva kola, na gostovanjima osvojena su četiri boda, ali se ozlijedio dio igrača što se itekako reflektiralo na iduće rezultate. U osam kola osvojeno je samo pet bodova i momčad se trenutno nalazi na 11. mjestu ligaške ljestvice.

Nakon posljednjeg poraza na gostovanju u susjednom Rezovcu (7:2), došlo je do sporazumnog raskida suradnje s trenerom Milom Grdićem. Za novog trenera imenovan je član klupske uprave i nogometaš četvrtoligaša Pitomače Nikola Plavšić.

-Do kraja jesenskog dijela ostale su nam još tri jako teške utakmice, desetkovani smo i jako je teško posložiti ekipu, ali pokušat ćemo izgurati ovaj dio što je bolje moguće. U zimskom prijelaznom roku pokušat ćemo stabilizirati momčad, jer Borovi nije mjesto ovdje gdje se trenutno nalazi. Nažalost, ozljede su uzele danak, ne možemo računati na svojih pet standardnih prvotimaca gotovo cijeli jesenski dio sezone i to se odrazilo na rezultatima – rekao nam je novi strateg Plavšić.

Inače mladi nogometaš četvrtoligaša Pitomače, smatra da je dovoljno dugo u nogometu i da je skupio potrebno iskustvo za ovakvu funkciju.

-S trenerom Grdićem klub je raskinuo suradnju, a momci su me nakon toga zamolili da uskočim do kraja jesenskog dijela. Uvjeren sam da će se za proljetni dio prvenstva naći adekvatno rješenje za novog trenera, ali tko zna, ako dečki budu zadovoljni i ako kliknemo, možda i nastavimo suradnju. Svjestan sam da sam mlad i da je dio igrača stariji od mene, ali mislim da sam prošao dosta toga u nogometu i da sam ponešto naučio – zaključio je novi trener Borove.

Prvi, u ovakvoj situaciji nimalo lagan zadatak Plavšić će imati na domaćem travnjaku ove nedjelje kad će Borova ugostiti Dinamo iz Četekovca.

(www.icv.hr, mš, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content