1. ŽNL Tomić i Grizelj zablistali u visokoj pobjedi Rezovca, Čavić postigao tri pogotka u derbiju kola, Četekovčani unatoč ‘hattricku’ Dorinke ‘pali’ protiv Bratstva

Prva utakmica 10. kola 1. županijske nogometne lige, koja je trebala biti odigrana u subotu, 22. listopada, nije odigrana jer nogometaši Podravca iz Sopja nisu doputovali u Lukač. Konačni pravorijek o utakmici donijet će povjerenik za natjecanje.

Sve ostale utakmice odigrane su u nedjelju, 23. listopada. U Čačincima je domaća Mladost u početku dominirala i povela zgoditkom Florijana Rupčića u sedmoj minuti. Pred kraj prvog dijela gosti iz Kapela Dvora koriste malo opuštanje domaćih nogometaša i zgodicima Mate Iličića iz slobodnog udarca u 33. i Slavka Jagarinca iz igre u 39. minuti odlaze na odmor s prednošću 2:1.

U drugom dijelu razbudile su se domaće nogometne zvijezde, posebice Marin Čavić, koji je s tri svoja zgoditka u 49. i 74. minuti iz igre te u 54. minuti iz kaznenog udarca preokrenuo rezultat u korist Mladosti. Konačnih 5:2 postavio je pogotkom u 76. minuti Ivan Mužar.

Mladost Čačinci – Dinamo Kapela Dvor 5:2

Igrač utakmice: Marin Čavić

Vodeća Sloga u Zdencima pobijedila je Mladost iz Miljevaca 4:1. Domaća momčad povela je pogotkom svog najubojitijeg igrača Darka Obžetića u 16. minuti. U 34. minuti sudac David Rakitničan, nakon jednog kontakta u gostujućem šesnaestercu, pokazao je na bijelu točku. Inače siguran Mario Duspara ovog puta nije uspio svladati gostujućeg čuvara mreže Renata Lukačeka.

Pitanje pobjednika riješeno je u posljednjih dvadesetak minuta utakmice. Na 3:0 s dva svoja zgoditka u 70. i 77. minuti povećao je Mateo Jerešić. Alen Smiljanić, pet minuta prije kraja smanjio je domaću prednost na 3:1. Konačnih 4:1 postavio je u 86. minuti svojim drugim pogotkom Obžetić.

Sloga Zdenci – Mladost Miljevci 4:1

Igrač utakmice: Mateo Jerešić

DOŠK je na svom terenu u Dolcima poražen od Mikleuša 2:0. U izjednačenom prvom dijelu gosti su poveli pogotkom Josipa Birčića u 23. minuti. U drugom dijelu bolja je bila gostujuća momčad, koja je svoju pobjedu potvrdila pogotkom Ivana Tomića pet minuta prije kraja utakmice.

DOŠK Dolci – Mikleuš 0:2

Igrač utakmice: Josip Birčić

U Četekovcu kod Dinama gostovalo je Bratstvo iz Gornjeg Bazja. Gosti su poveli zgodicima Marka Puškarića u devetoj i Josipa Čokle u 29. minuti. Na 2:1 smanjio je Matej Dorinka u posljednjoj minuti prvog dijela udarcem s bijele točke. Vodeći strijelac domaćeg kluba, s još dva svoja pogotka u 52. i 57. minuti preokreće rezultat u korist Dinama.

Do kraja utakmice gosti iz Gornjeg Bazja postižu još tri pogotka i dolaze do pobjede rezultatom 5:3. Domaću mrežu još su pogodili Dario Godeč u 60. minuti, Vedran Bajivić u 74. i Mateo Pšihistal u 80. minuti.

Dinamo Četekovac – Bratstvo Gornje Bazje 3:5

Igrač utakmice: Josip Čoklo

U susjedskom derbiju Rezovac je s visokih 7:2 na svom Laništu svladao Borovu. Gosti su dugo pružali čvrst otpor, koji je ‘razbio’ svojim zgoditkom Ivan Pilinger u 26. minuti. Na 2:0 povećao je Mateo Tomić u 32. minuti. Do kraja prvog dijela mrežu gostujućeg vratara Mihaela Solara dva puta pogodio je Marino Grizelj u 39. i 42. minuti.

Tamo gdje je stao u prvom dijelu, Grizelj je završio u nastavku utakmice. Treći pogodak postigao je u 66. minuti. Malo opuštanje domaćih nogometaša iskoristio je Drago Kozlinger, koji je u 73. i 77. minuti pogodio domaću mrežu. To kao da je dodatno razbudilo domaće napadače, koji su postigli još dva pogotka. Strijelci su bili Mateo Jurković u 80. i Mateo Tomić u 86. minuti.

Rezovac – Borova 7:2

Igrač utakmice: Mateo Tomić

Slavonija iz Sladojevaca dugo je na svom “domaćem” terenu u Slatini lomila otpor Crnca. Do jedinog pogotka i pobjede došla je u 78. minuti, kada je Mateo Novaković pogodio mrežu gostujućeg vratara Mateja Grgurića.

Slavonija Sladojevci – Crnac 1:0

Igrač utakmice: Mateo Novaković

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content