1. ŽNL U Čačincima dvoboj dvije najefikasnije ligaške momčadi: Bratstvo dočekuje Rezovac, dva Dinama sastaju se u Kapela Dvoru

Momčadi u 1. županijskoj nogometnoj ligi ovog vikenda igraju susrete devetog kola.

Danas (subota) u 15.30, na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju igraju domaće Bratstvo i Rezovac. Susreti ova dva kluba uvijek su bili zanimljivi. Domaća momčad, koja se nalazi u samom vrhu je favorit, ali su Rezovčani ove sezone već nekoliko puta pokazali da znaju iznenaditi favorizirane suparnike. U domaćim redovima zbog žutih kartona neće moći zaigrati Leo Jelovečki, dok u redovima momčadi s Laništa neće igrati Tomislav Feketija, koji se odlučio vratiti u matično Podgorje.

Sve ostale utakmice igraju se u nedjelju 16. listopada u 15:30 sati.

Drugoplasirani Lukač 05, nakon dva uvodna poraza, nanizao je šest pobjeda. U nedjelju gostuje u Čačincima kod Mladosti, koja je u prvenstveno natjecanje ušla s velikom ambicijama, ali je već doživjela tri poraza tako da su dva trenera, Dragan Zubak i Ivica Marjanović, napustila vruću klupu. U gostujućim redovima zbog žutih kartona neće biti Ivana Topića, dok bi domaći trebali biti kompletni. Ovo je meč trenutno dvije najefikasnije ligaške ekipe. Lukač 05 do sada je postigao 41, a Mladost 35 zgoditaka.

Ništa manje zanimljivo neće biti niti u Kapela Dvoru gdje igraju dva Dinama, domaći i gostujući iz Četekovca. Domaći su trenutno treći sa 17, a gosti četvrti s 16 bodova. U domaćoj momčadi, uz Mirka Iličića, zbog kazne neće moći istrčati još jedan bitan igrač, njegov brat Mato, što bi gostima mogla biti prednost. Ostali igrači domaćeg sastava nastojat će nadoknaditi izostanke u svojim redovima i zaustaviti prvog strijelca lige Mateja Dorinku.

Vodeća Sloga iz Zdenaca gostuje u Mikleušu. Gosti su favoriti, ali u domaćim redovima ima nekoliko iskusnih igrača koji mogu iskoristiti svako opuštanje suparnika, posebice na svom terenu.

U Miljevcima igraju susjedi na tablici, domaća Mladost i Slavonija iz Sladojevaca. Domaći nogometaši su do sada osvojili bod više, ali to ne znači da su favoriti u ovoj utakmici.

Borova bi se domaćom pobjedom nad DOŠK-om iz Dolaca učvrstila u sredini tablici, a gosti bi punim plijenom preskočili svoje domaćine. Domaći trener Mile Grdić zbog žutih kartona neće moći računati na Dragu Kozilngera, a gostujući Tonino Rađenović, iz istog razloga, u sastav neće moći uvrstiti Matiju Zemana.

Dvije posljednje plasirane momčadi Crnac i Podravac iz Sopja igraju u Crncu. Domaći bi se pobjedom približili ostalim sudionicima u borbi za opstanak u ligi, dok bi se gosti prvim ovosezonskim bodovima također mogli uključiti u borbu za ligaški status.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content