2. HRL SJEVER 1234 Virovitica slomila otpor druge ekipe Zrinskog u završnici i ostala “usamljena” na vrhu: 15 pogodaka Nike Deskar u novoj pobjedi “lavica”

5. ovosezonsku, odnosno 27. uzastopnu ligašku pobjedu upisale su rukometašice 1234 Virovitice koje su proteklog vikenda gostovale u Čakovcu kod druge ekipe Zrinskog

Ekipa Nebojše Buvača možda je i najviše namučila igračice Darka Grdića. Prednost se izmjenjivala 20-tak minuta, a završni dio prvog dijela pripao je domaćim rukometašicama koje su serijom 8:3 došle do prednosti od pet pogodaka koju su održavale, a kasnije i povećale 17 minuta prije kraja susreta (27:21).

No od već spomenute 43. minute “lavice” preuzimaju kontrolu nad utakmicom. Golovima Nike Deskar i Klare Crnoje Virovitičanke su se približile na -2, a u samoj završnici u golijadu se uključila i Maja Mlinarić. 12 postignutih pogodaka u posljednjih deset minuta, uz samo tri primljena, bilo je dovoljno 1234 Virovitici da u konačnici upiše pobjedu s uvjerljivih +7. Konačan rezultat glasio je 40:33.

Najefikasnija igračica na terenu bila je Nika Deskar koja je postigla čak 15 pogodaka, 9 zgoditaka postigla je Maja Mlinarić, a prve seniorke pogotke postigle su i debitantice Darma Rončević i Evelin Grubić.

“Lavice” su novom pobjedom ostale “usamljene” na prvom mjestu s dva zgoditka prednosti nad Podravkom 2 Lino, budući da su Podravkašice poražene na svom terenu od Đurđevca.

1234 Virovitica: Martina Majkovčan, Helena Zeman, Lorena Ariana Volenik, Korina Velić, Lukrecia Veršec 2, Klara Crnoja 6, Evelin Grubić 1, Nea Kovač 3, Nika Deskar 15, Ena Jug 3, Maja Mlinarić 9, Darma Rončević 1, trener: Darko Grdić.

(www.icv.hr, mra, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content