2. ŽNL Derbi kola skupine Zapad u Milanovcu igraju Sokol i Mladost: Plavi iz Jugovog Polja na korak do jesenskog naslova, ovog vikenda gostuju u Novoj Šarovki

Dva kola prije kraja jesenskog dijela natjecanja u 2. županijskoj nogometnoj ligi Zapad i dalje je pet momčadi u borbi za jesenski naslov: Sokol iz Milanovca, Drava iz Terezinog Polja, Aršanj iz Sedlarice, Sveti Đurađ i Mladost iz Vukosavljevice. Najbliži tronu su Sokol i Drava, ali ni preostale tri ekipe ne treba isključiti iz borbe.

Prvu utakmicu devetog kola u subotu, 29. listopada u 15 sati u općinskom derbiju u Sedlarici igraju Aršanj i Podravec iz Dinjevca. Domaći su favoriti, ali to ne znači da gosti ne mogu doći do pozitivnog rezultata. Na gostujućoj klupi, zbog crvenog kartona, neće moći biti trener Željko Janeš.

Sve ostale utakmice igraju se u nedjelju, 30. listopada u 14 sati. Vodeći Sokol dočekuje ove jeseni odličnu Mladost iz Vukosavljevice. Domaća momčad je favorit u ovom susretu, ali gosti sigurno neće doputovati s ‘bijelom zastavom’.

Drugoplasirana Drava iz Terezinog Polja putuje u Turnašicu. U domaćim redovima, zbog crvenog kartona, neće moći zaigrati iskusni napadač Saša Štefanić, što bi gostima moglo olakšati osvajanje nova tri boda.

Sveti Đurađ dočekuje Croatiju iz Grabrovnice. Gledajući tablicu domaća momčad je blagi favorit, ali gledatelje sigurno očekuje uzbudljiva i do samog kraja neizvjesna utakmica.

U Špišić Bukovici igraju domaća Bilogora 1947. i virovitički No Limit TVIN. Obje momčadi dosad su osvojile po 13 bodova, pa bi ovdje rezultat mogao biti neizvjestan do posljednje minute.

U Gradini se igra derbi začelja, a sastaju se dva dojučerašnja županijska prvoligaša, Gradina i Podgorje. Domaći nogometaši, ‘na krilima’ prve ovosezonske pobjede, htjeli bi nastaviti s pozitivnim rezultatima, dok bi gosti s tri boda domaćim igračima prepustili posljednju poziciju na tablici. Pobjednik ove utakmice sigurno će lakše otići na zimsku pauzu.

2. ZNL Z

Dvije utakmice 9. kola skupine Istok bit će odigrane u subotu, 29. listopada. Plavi će na gotovanju kod Standarda u Novoj Šarovki tražiti potvrdu jesenskog naslova prvaka. I jedna i druga momčad u ovo kolo ulaze ‘na krilima’ uvjerljivih pobjeda koje su ostvarile prošlog tjedna protiv bakićke Mladosti, odnosno Krčevina.

Drugi dvoboj dana odigrat će se u Ćeralijama gdje će gostovati Krčevina koja i dalje traži prve ovosezonske bodove, a domaći trener u ovom susretu neće moći računati na suspendiranog Tomića. Utakmice su na rasporedu u 15 sati.

Preostali dvoboji igraju se u nedjelju, 30. listopada od 14 sati. Josipovački Dinamo gostovat će kod čađavačke Mladosti 1930. koja se nalazi u donjem dijelu ljestvice. Domaćini će u ovom susretu tražiti nova tri boda koja bi im pomogla u borbi za ostanak u ligi, dok će Dinamo pobjedom ostati u vrhu ljestvice.

Dvije momčadi koje se nalaze na sredini tablice, Grabić i Munja, međusobno će odmjeriti snage ovo kolo, dok će u posljednjem susretu drugoplasirani Zrinski gostovati u Bakiću te će se, u slučaju evenutalne pobjede, nadati “kiksu” Plavih.

2. ZNL I

(www.icv.hr, mš, mra, foto: ilustracija, M. Šolc)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content