3. NL SJEVER Papuk lošom igrom visoko poražen u Varaždinu, Mandić jako ljut: Ovakve nam se utakmice više ne smiju događati

Nogometaši Papuka Osječko 1664 doživjeli su najteži ovosezonski poraz u sklopu 10. prvenstvenog kola 3. NL Sjever. U Varaždinu ih je pobijedio domaći Varteks s konačnih 4:0.

Momčad Zorana Mandića u ovom je susretu bila iznimno oslabljena bez čak četiri važna prvotimca.

-Alibi oko izostanaka ne postoji. Naime, odigrali smo jako loše, jednostavno ne znam što se događa dečkima kada igramo u gostima, toliko smo bojažljivi, radimo početničke greške kakve nam se ne smiju događati. Kod kuće smo brzi, agresivni, letimo terenom, a kada dođemo u goste ne znamo običnu loptu iznijeti van. Opet smo igrali na mokrom terenu i ponovno radili greške koje se na takvom terenu ni u ludilu ne rade, driblali u svom kaznenom prostoru, pokušavali neke kratke pasove koji nikako ne mogu proći i tako smo dobivali pogotke, a još smo zabili i autogol. Varteks nas ničim nije nadigrao, pobijedili smo sami sebe po tko zna koji put i umjesto da smo u samom vrhu gdje ova momčad svojom kvalitetom zaslužuje biti, držimo tu sredinu zahvaljujući iznimno lošim predstavama u gostima. Jako sam ljut i morat ćemo puno toga raščistiti na treninzima jer ovakve utakmice nam se više ne smiju događati – rekao je trener Papuka.

Za domaći susret s Rudarom iduće subote trebali bi se vratiti gotovo svi igrači, posebno kapetan Bušljeta koji je, prema riječima Zorana Mandića, jedan od rijetkih igrača čiji se nedostatak ne može nadoknaditi, a to je bilo vidljivo i u Varaždinu.

U visokom porazu Orahovčana bolji od ostalih bio je Rafael Podboj.

-Rafael je silom prilika morao igrati na poziciji zadnjeg veznog i odradio je to odlično i pokazao da se na njega može računati na više pozicija, jer je do sada pokrivao obje bočne pozicije također jako dobrim partijama – zaključio je Mandić.

Dodajmo kako su mrežu Orahovčana pogodili Dino Kovačec (4′), Tihomir Šoštarić (24′) i Fran Kukec (73′), dok je Jurica Šantić svladao svog vratara u 61. minuti, a odličnu partiju u redovima Varaždinaca odradio je virovitički nogometaš Dorian Mikičić.

Orahovčani su sada na šestom mjestu ligaške ljestvice s dva boda više od sedmoplasirane Virovitice.

Varteks – Papuk 4:0

Najbolji u redovima Papuka: Rafael Podboj

(www.icv.hr, vg, foto: arhiva, V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content