4. NL BJ-KC-VT Matej Kupres eurogolom oduševio gledatelje u Slatini, Pitomača ‘petardom’ protiv Garića izbila na vodeću poziciju

Polovičan uspjeh ostvarili su proteklog vikenda predstavnici Virovitičko-podravske županije u sedmom kolu 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica.

Nakon velike pobjede protiv Tehničara, još jednom fantastičnom predstavom nogometaši Pitomače izbili su na vodeću poziciju ligaške ljestvice. Pred svojim navijačima, s visokih 5:0 ‘srušili’ su momčad Garića iz Garešnice.

Prvi pogodak, nakon nekoliko promašenih ‘zicera’, Pitomačani su postigli u 42. minuti susreta, a precizan je bio vrlo raspoloženi Ivan Kovačec, koji je devet minuta kasnije svojim drugim pogotkom ‘podebljao’ prednost momčadi Ivana Presečana. Do kraja utakmice nizale su se brojne prigode, a domaći su još triput svladali gostujućeg vratara Tomislava Dubravca. Pogotke su postigli Marko Matančić (63′), Ivan Begović (73′) i Nikola Plavšić (87′). Zanimljivo je istaknuti kako je gostujući kapetan Dragan Vaclavek u dvije minute (42. i 43.) zaradio dva žuta kartona, pa su Garešničani susret završili s deset igrača.

-Odigrali smo još jednu odličnu utakmicu, protivniku nismo dali niti najmanju šansu. Pobjeda je visoka, ali s obzirom na šanse, mogla je biti i puno veća. Bez obzira na sve, zadovoljan sam igrom i pristupom, dižemo se iz utakmice u utakmicu i to je ono najbitnije – rekao nam je strateg Pitomače, nakon sedmog kola vodeće momčadi lige.

Pitomača – Garić Garešnica 5:0

Igrač utakmice: Ivan Kovačec

U susret sedmog kola nogometaši Slatine ušli su odlično. Nakon lijepe kombinatorne igre Matije Bubaša i Mateja Potočkog, lopta je u 13. minuti završila kod Brazilca Felixa Da Silve koji je svladao gostujućeg vratara Marka Marinkovića. Najatraktivniji potez utakmice dogodio se u 30. minuti, kada je Matej Kupres s tridesetak metara ‘skinuo paučinu’ s gostujućih vrata za 2:0. Gosti su šest minuta kasnije iskoristili jednu pogrešku domaće obrane i Vjekoslav Kolar je svladao novog slatinskog čuvara mreže Jakova Vlainića. S rezultatom 2:1 za Slatinu otišlo se na predah.

U drugom dijelu pao je tempo igre. Slatinčani više nisu igrali na istom nivou, a gosti su pokušavali doći do izjednačenja, ali bez uspjeha. Pitanje pobjednika riješeno je u 56. minuti, kada je drugi slatinski Brazilac Coelho Da Silva iskoristio asistenciju Denisa Petrinjaka postigavši treći zgoditak za domaću momčad.

-Iskoristili smo dobar ulazak u susret i praktički riješili pitanje pobjednika. Nismo željeli proći kao u Čazmi, kada smo u posljednjim trenucima ostali bez pobjede. Nakon trećeg pogotka “zatvorili” smo utakmicu i došli do novog trijumfa. Igrači su taktički odradili ono što sam od njih očekivao – nakon utakmice zaključio je trener Slatine Nikica Hat.

Slatina – Mladost Molve 3:1

Igrač utakmice: Matej Kupres

Nakon prvog ovosezonskog boda, kojeg su osvojili na svom terenu protiv Dinama iz Predavca, nogometaši Suhopolja mogli su se s nešto više optimizma zaputiti u Kloštar Podravski gdje ih je dočekala Mladost, no bodovno stanje nije se promijenilo nakon novih 90 minuta.

Denis Kovač bio je trostruki strijelac za domaću momčad. Prvi zgoditak postigao je već nakon četiri minute igre, a drugi pola sata kasnije. Neizvjesnost u susret vratio je Felipe Becegato de Mello u 58. minuti, no sve dvojbe oko pitanja pobjednika riješio je već spomenuti Kovač tri minute prije kraja.

Mladost Kloštar Podravski – Suhopolje 3:1

Najbolji u redovima Suhopolja: Felipe Becegato de Mello

Nogometaši Voćina nisu došli do priželjkivane domaće pobjede nad Čazmom. Na terenu u Mikleušu poraženi su s visokih 5:2.

Gosti su poveli u 13. minuti pogotkom Josipa Margetana. Na 1:1 prekrasnim pogotkom poravnao je Ivan Vuković u 27. minuti. Osam minuta kasnije gosti ponovno vode, a strijelac je bio ponovno Josip Margetan.

U drugom dijelu još je tri puta lopta završila u mreži domaćeg vratara Davida Čovića. Prvo ga je svladao Antonio Vranić u 53. minuti, zatim je u 57. minuti loptu u svoju mrežu ubacio Franjo Tunić, dok je posljednji pogodak za goste postigao u 60. minuti raspoloženi Margetan. Na kraju su domaći igrači još jednom svladali gostujućeg čuvara mreže Kristiana Karla Pavlinića. Strijelac je bio Ivan Čović u 76. minuti.

Voćin – Čazma 2:5

Najbolji u redovima Voćina: Ivan Vuković

(www.icv.hr, ts, mš, mra, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content