4. NL BJ-KC-VT Opravdan epitet derbija u Slatini: Gledatelji vidjeli dva crvena kartona, dva jedanaesterca i pet pogodaka, Pitomača trijumfirala i zadržala vodeću poziciju

Epitet derbija u susretu Slatine i Pitomače u potpunosti je opravdan. Utakmica devetog kola 4. NL Bjelovar – Koprivnica – Virovitica na stadion Antuna Tone Butorca privukla je velik broj gledatelja, koji su vidjeli dva crvena kartona, dva udarca s bijele točke i pet pogodaka. Na kraju, nakon preokreta, slavila je Pitomača rezultatom 3:2 i tako zadržala vodeću poziciju.

Gosti su ‘šokirali’ domaće navijače već u trećoj minuti susreta, kad je Karlo Jakupec poentirao za početnu prednost Pitomače. U 17. minuti nove ‘muke’ za domaćeg stratega Nikicu Hata, kada je glavni sudac Bruno Ritoša pokazao na bijelu točku, a kapetanu Slatine Ozrenu Vurdelji pokazao crveni karton. Odličnu priliku za povećanje vodstva gosti nisu iskoristili, jer je udarac Mateja Babića obranio jučer vrlo raspoloženi Mario Embrešić.

‘Kazna’ je stigla u 30. minuti, kada je u gostujućem kaznenom prostoru iz voleja Matija Bubaš pogodio za poravnanje rezultata. Iako su obje momčadi imale do kraja prvog dijela nekoliko solidnih šansi za promjenu rezultata, mreže su mirovale.

Nastavak utakmice donio je dvije odlične prigode gostujućih igrača, ali siguran je ponovno bio Embrešić. Najbolju priliku imao je Kovačec nakon jedne dvojbene situacije, kad je slatinska obrana ‘stala’ računajući na nedozvoljenu poziciju krilnog napadača Pitomače, ali zastavica pomoćnika Nikole Novaka ostala je spuštena. Kovačec na kraju nije uspio poentirati, promašio je okvir domaćih vrata.

Slatinčani, iako s igračem manje, nisu se predavali, a svoje su prilike tražili ponajviše iz kontri. Jedna takva isplatila se u 63. minuti, kad je Kupres izbio sam pred gostujućeg vratara Zdelara, ali biva srušen. Ritoša je bez razmišljanja pokazao na kazneni udarac, a Jantola ‘nagradio’ žutim kartonom. Najbolji slatinski ‘topnik’ Matija Bubaš ponovno je bio precizan za veliko slavlje na domaćim tribinama – 2:1.

Prednost Slatinčana trajala je samo tri minute. Gostujući trener Presečan osvježio je sastav s dvije izmjene, iz igre je izvadio Bošnjaka i Šanteka, a ubacio Paradinovića i Plavšića. Upravo se Paradinović pokazao kao ‘džoker’ kad je u 66. minuti svladao ovog puta nemoćnog Embrešića i vratio susret u rezultatski egal.

Trenutak odluke dogodio se u 84. minuti, kada se Kovačec ‘iskupio’ za raniji promašaj i to lijepim pogotkom nakon jednog ubačaja. Embrešić je loptu samo ispratio pogledom i počelo je veliko slavlje na dijelu tribine gdje su bili gostujući navijači.

U 86. minuti, nakon jednog prekršaja, drugi žuti karton zaradio je gostujući obrambeni igrač Matko Reščić i momčadi su ponovno bile brojčano izjednačene. Pokušala je Slatina izjednačiti iz slobodnih udaraca u 86. i 87. minuti, ali pokušaji Denisa Petrinjaka nisu bili dovoljno precizni. Odličnu polušansu imali su Slatinčani u posljednjem napadu, kad je jedna dubinska lopta ‘prošla’ za Bubaša, ali sjajno je intervenirao gostujući vratar Zdelar, koji je istrčao na vrijeme i spriječio novu promjenu rezultata.

-Velika je tuga u svlačionici nakon ovog derbija, dečki su dali maksimum maksimuma, gotovo cijelu utakmicu igrali smo s igračem manje i na trenutke, u pojedinim dijelovima igre, bili čak i bolji. Dobro smo stajali na terenu i pokušavali tim dubinskim loptama tražiti gol šanse. S igračem manje izjednačili smo, a zatim i poveli, što dovoljno govori o našoj igri. Smatram da smo si na kraju sami krivi za poraz, nismo dovoljno pokrivali Kovačeca koji je odličan igrač. U gostujućoj momčadi itekako se osjetio izostanak Pavličevića, obrana je slabo iznosila loptu i vršili smo konstantan pritisak na tu zadnju liniju, ukrali dosta lopti, ali eto, nismo izdržali. Čestitam Pitomači na pobjedi, iako to u ovom susretu nije izgledalo dobro, riječ je o odličnoj momčadi koja nije slučajno na vodećoj poziciji. Ne mogu ništa zamjeriti svojim igračima, a posebno čestitam vrataru Embrešiću s kojim sam radio i ranije u 1. županijskoj nogometnoj ligi, a sada je ponovno pokazao svoju kvalitetu – rekao je nakon susreta domaći strateg Nikica Hat.

-U našem kalendaru gostovanje u Slatini pod posebnim je povećalom, ovo je jedno od najtežih ligaških gostovanja, znali smo gdje dolazimo… Na kraju čestitam svojim igračima, kao i slatinskoj momčadi na svemu što su pokazali u ovom susretu. Imam dojam da bi lakše dobili utakmicu da je Vurdelja ostao u igri, jer je ovako dodatno proradio inat kod domaćih igrača i na kraju smo gledali do samog kraja neizvjesnu utakmicu. Iako smo odigrali slabiju utakmicu, na kraju smo uzeli sva tri boda. Drago mi je što sam na dečke prenio taj pobjednički mentalitet, nogomet se igra 90 minuta, pa čak i kad ne ide kako smo zamislili, ipak smo ostvarili pobjedu. Još jednom velike čestitke mojim igračima, ali i gostujućem treneru Hatu i njegovoj momčadi – zaključio je gostujući trener Ivan Presečan.

Slatina – Pitomača 2:3
Igrač utakmice: Boško Kosanović

(www.icv.hr, ts, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content