4. NL BJ-KC-VT Suhopolje i Voćin igraju županijski derbi na stadionu Park, Pitomača ponovno pred svojim navijačima, nakon splitskog Hajduka u Cvetkovec stiže Slatina

Jedinu nedjeljnu utakmicu 8. kola 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica igraju u Ferdinandovcu domaća momčad i kloštranska Mladost, a svi ostali susreti na rasporedu su ove subote, 15. listopada u 16 sati.

SUHOPOLJE – VOĆIN

Osmo kolo donosi nam i još jedan županijski derbi, ovog puta na stadionu Park u kojem će snage odmjeriti momčadi Suhopolja i Voćina.

Gledajući stanje na tablici, gosti iz Voćina, koji su ove sezone nova momčad u ligi, trebali bi biti favoriti, jer su do sada skupili četiri, dok je Suhopolje u sedam susreta uspjelo osvojiti samo jedan bod.

-Mi smo se prvih nekoliko kola igrački kompletirali, pa nismo ostvarili rezultate koje smo očekivali. Sada imamo konkurentnu momčad te u subotnjem susretu očekujem prvu ovosezonsku ligašku pobjedu – optimističan je prije županijskog derbija trener Suhopolja Damir Pemper.

U posljednja dva kola momčad Suhopolja igra sve bolje. Na svom su terenu remizirali s Dinamom iz Perdavca, a prije šest dana na gostovanju u Kloštru Podravskom bili su nadomak pozitivnog rezultata. U suhopoljskim redovima u ovom ogledu ne mogu računati samo na Dominika Šantavca, koji je sakupio tri žuta kartona.

U redovima Voćina, koji praktički sve svoje utakmice igra u gostima, jer zbog problema s vlastitim terenom domaće utakmice igra u Mikleušu, prije šest dana očekivali su pobjedu u susretu s Čazmom, ali gosti su iskoristili sve domaće pogreške i došli do uvjerljive pobjede 5:2.

Trener Voćina Ivica Ević svjestan je da je njegova momčad nova u ligi i da treba proći određeno vrijeme za adaptaciju, ali smatra da raspolaže s kvalitetnim fondom igrača, koji se mogu dostojno suprotstaviti svim suparnicima. Stoga na gostovanje u Suhopolje ne putuje s ‘bijelom zastavom’, već s nadom da se može doći do pozitivnog rezultata.

PITOMAČA – BORAC IMBRIOVEC

Nakon što su na domaćem travnjaku ‘torpedirali’ Garić 5:0 i preuzeli lidersku poziciju, Pitomačani pred svojim navijačima igraju i drugu uzastopnu utakmicu u kojoj će ugostiti Borac iz Imbriovca.

Imbriovčani nisu nimalo bezazleni i ne smije ih se podcijeniti, a najbolje o tome govori rezultat iz prošlog kola kad su na svom terenu zaustavili do tada vodeću momčad lige, Tehničar iz Cvetkovca. Bilo je 3:3. Borac je sada na 8. mjestu s 10 bodova, što je osam manje od Pitomače.

-Moramo iskoristiti domaći travnjak i ponovno uzeti sva tri boda. Imbriovčani su odlična momčad, nema tu puno skrivanja, poznajemo jedni druge i siguran sam da nas čeka vrlo kvalitetan protivnik, koji je ove sezone već bio ‘tvrd orah’ za nekoliko ligaških momčadi, ali pred svojim navijačima razmišljamo samo o pobjedi i ništa nas drugo ne zanima – rekao je trener domaćih Ivan Presečan.

U redovima domaće momčadi nema kažnjenih igrača i Presečan će ponovno imati ‘slatke brige’ oko sastavljanja početnih 11.

TEHNIČAR CVETKOVEC – SLATINA 

Nakon uspješno apsolviranog domaćeg ogleda s Mladosti iz Molvi, momčad Slatine putuje na jedno od najzahtjevnijih gostovanja u ligi, kod prošlosezonskog prvaka Tehničara u Cvetkovec.

Trener Slatine Nikica Hat nema kažnjenih igrača, a njegovi su ‘puleni” vrijedno trenirali tijekom tjedna, dok je momčad Tehničara protekle srijede igrala utakmicu sezone. U goste im je u susretu 1/16 završnice SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa došao branitelj naslova, splitski Hajduk. Iako nekompletni, Splićani su došli do uvjerljive pobjede 5:1. Na igračima Tehničara sigurno će se barem malo vidjeti trag utakmica s Hajdukom, što potiče optimizam u redovima Slatine.

-Mi u subotnjem susretu s jednom od najboljih momčadi lige nemamo što izgubiti. Nadam se da možemo doći do pozitivnog rezultata – uoči gostovanja u Cvetkovcu optimističan je trener Nikica Hat.

4. NL BJ-KC-VT, 8. kolo: subota, 15. listopada u 16:00

Garić (G) – Bilogora ’91 (GP)
Čazma – Graničar (L)
Suhopolje – Voćin
Mladost (M) – Dinamo (P)
Tehničar (C) – Slatina
Pitomača – Borac (I)

4. NL BJ-KC-VT, 8. kolo: nedjelja, 16. listopada u 16:00

Ferdinandovac – Mladost (KP)

Tablica 4. NL BJ KC VT

(www.icv.hr, ts, mš, foto: ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content