Članovi Savjeta za branitelje grada Našica i Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ odali počast poginulim suborcima, pripadnicima 132. brigade

Povodom 31. obljetnice ustroja 132. brigade Hrvatske vojske Našice-Orahovica, jučer (srijeda) su članovi savjeta za branitelje grada Našica i Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ upalili svijeće na grobove 19 poginulih hrvatskih branitelja s područja bivše općine Orahovica.

Tako su Alan Šikić, Marinko Sarajlić i Niko Milovac u ime Savjeta za branitelje grada Našica te Miroslav Milovuković, predsjednik UHBL-PTSP-VPŽ, obišli grobna mjesta poginulih branitelja u Zdencima, Kutovima, Dolcima, Crncu, Velikom Rastovcu, Starom Petrovom Polju i Čačincima te odali počast poginulim prijateljima.

– 132. brigada osnovana je 19. listopada 1991. godine i u svom ratnom putu ima 59 poginulih branitelja u Domovinskom ratu. Naša Udruga, uz Savjet branitelja iz Našica, odlučila je odati počast suborcima s našeg područja, a izaslanstva i Udruge i Savjeta sudjelovali su i na središnjem skupu obilježavanja 31. obljetnice ustroja 1332. brigade u središtu Našica. Našoj poginuloj braći neka je vječna slava i hvala i laka im hrvatska gruda. Vječno će biti u našim srcima– rekao je predsjednik UHBL PTSP Miroslav Milovuković.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content