Dječji vrtić “Lipa” Čađavica pokreće inicijativu “Lipa u boci”: Cilj je razviti ekološku svijest kod djece i odraslih

Dijete po uzoru na roditelje i druge odrasle usvaja model ekološkog ponašanja koje trajno utječe na kvalitetu ekološke kulture. Predškolsko je doba temeljno razdoblje u kojem se na specifičan način očituju i razvijaju osnovna obilježja fizičke i psihičke mogućnosti djeteta. Upravo je zbog toga veoma važno s ekološkim odgojem započeti već od najranije dobi. Uz roditelje, odgojitelje i cijelu lokalnu zajednicu, važno je poticati stvaranje temeljnih ekoloških spoznaja i izgraditi pozitivan pogled prema prirodi i okolini, stoga Dječji vrtić “Lipa” Čađavica u suradnji sa Zakladom Slagalica pokreće inicijativu pod nazivom “Lipa u boci”.

Cilj je inicijative razviti ekološku svijest kod djece i odraslih na način da će u Dječjem vrtiću biti organizirano prikupljanje boca, koje će djeca sa svojim odgojiteljima zbrinjavati na adekvatan način. Ovim će se postupkom djecu potaknuti i na ekonomičnost, prodajom prikupljenih boca.

Kako bi se stvorila društvena kohezija, glavni je pokretač tog izazova Dječji vrtić “Lipa” Čađavica, točnije polaznici vrtića. Pretpostavka je da je društvo najempatičnije prema najmlađim dobnim skupinama, te da će u svakom aspektu društvenog razvoja poduprijeti ideje i zamisli, usmjerene ponajviše prema najmlađima.

– Pozivaju se svi dionici lokalnih zajednica da se priključe inicijativi, jer će vrtić kao krajnji korak ove inicijative svakom prikupljenom bocom osigurati boje i oslikati zid koji vodi prema vrtiću, te na podnim vanjskim površinama oslikati pokretne staze koje će omogućiti tjelesni razvoj kroz igru i zabavu u Čačincima, sagraditi sjenicu u dvorištu vrtića u Čađavici i oformiti mini knjižnicu u Velikom Rastovcu. Daruj bocu, osvijesti se i šarenim bojama upotpuni dječju igru!- poručili su.

(www.icv.hr, DV Lipa, foto: ilustracija)

PLAKAT INICIJATIVE e1666008894863

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content