Dobitnici Priznanja “Mirotvorna škola 2021.” u Osijeku, Vukovaru i Dalju: Škole koje na temeljima mirotvorstva i kulture nenasilja potiče društvenu uključenost mladih

Zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković primila je u Staroj pekari učenike i nastavnike škola dobitnica Priznanja “Mirotvorna škola 2021”. Tom prilikom istaknula je kako joj je iznimno drago što je, od 5. do 7. listopada Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek, sa suradnicima, domaćin učenicima i nastavnicima Srednje škole Glina i I. Gimnazije Zagreb na njihovoj nagradnoj studijsko-edukativnoj posjeti Osijeku, Vukovaru i Dalju.

Studijsko putovanje za nagrađene škole financijski su podržali Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Zaklada Evens i Grad Osijek. Navedene su škole zapravo dobitnice Priznanja “Mirotvorna škola 2021.” koje dodjeljuje Centar za mir – Osijek u okviru Nagrade za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava “Krunoslav Sukić”.

Program pod temom “Mir je u našim rukama”, osmišljen je kao “vjetar u leđa”, dodatno ohrabrenje, osnaživanje, motivacija i povezivanje škola koje njeguju mirotvorstvo. Sve to, dodaje Crnković, svakako doprinosi vidljivosti i društvenom priznanju škola koja na temeljima mirotvorstva, kulture nenasilja, solidarnosti i suradnje potiče društvenu uključenost mladih – škola kao zajednica i škola u zajednici.

– Grad Osijek već dugi niz godina pruža potporu školama dobitnicama kako bi se dodatno motiviralo naše mlade naraštaje te im se pružio osjećaj društvene važnosti uz veću vidljivost u vlastitim lokalnim zajednicama. Crnković naglašava da je Grad Osijek prvi grad u Hrvatskoj koji je potpisao Povelju podrške Forumu “Mirotvorna škola”, a do sada je Priznanje “Mirotvorna škola” dobilo 12 škola.

20221005 132130 scaled 1

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content