DVD Orahovica organiziralo 2. Dane otvorenih vrata: Mnoštvo mališana uživalo je u prikazima vatrogasnih intervencija

Dobrovoljno vatrogasno društvo Orahovica organiziralo je 2. Dane otvorenih vrata ispred svog vatrogasnog doma. Mnoštvo mališana uživalo je u prikazima vatrogasnih intervencija, opreme i vozila, odrasli su se okušali u skakanju u zračni-uskočni jastuk s prozora, a i djeca i odrasli mogli su ući u korpu auto-ljestve i pogledati kako njihov grad izgleda iz zraka.

– Cilj ovog događaja je privući što je moguće veći broj djece vatrogastvu. Trenutno na našim treninzima radi 30-ak mališana u uzrastu od 5 do 12 godina, a nakon ovog događaja još nekih desetak novih se uključilo. Djeca su naša budućnost i bez njih sve ovo što radimo nema smisla. Isto tako željeli smo i građanima pokazati što orahovački vatrogasci sve imaju od opreme i u kojim situacijama mogu pomoći. Tako smo prikazali izvlačenje unesrećene osobe nakon prometne nesreće rezanjem automobila, izvlačenje unesrećene osobe iz zadimljenog prostora te korištenje pjene za gašenje. Događaj je posebno usmjeren djeci pa su tako mogli sjesti i u sva naša vozila, a za sve njih bio je postavljen i napuhanac. Vjerujem da su svi uživali i da su uvidjeli važnost i vrijednost vatrogasaca i našeg djelovanja – rekao je predsjednik DVD-a Orahovica Tomislav Pezić.

2. Dan otvorenih vrata otvorio je orahovački gradonačelnik Saša Rister.

– Ovaj događaj je za svaku pohvalu, vatrogasci su naši heroji modernog doba, oni koji su uvijek prvi tu kada treba nekome pomoći i zato je važno da građanstvo, a posebno djeca, vide što oni sve rade i koliko pomažu svima. Lijepo je vidjeti svu ovu djecu i mladež, ali isto tako i roditelje te ostale odrasle osobe koji su pokazali interes za ovu prelijepu i korisnu priču i mogu samo reći kamo sreće da bude više ovakvih druženja, a manje stvarnih intervencija – rekao je Rister.

Nakon cjelodnevnog druženja, kojeg je mališanima uljepšala i maskota VZ VPŽ dabar Virko koji je s njima plesao, pjevao, fotografirao se te ih vozio u vatrogasnim kolicima, svi su s osmijehom otišli kućama, a najvažnije je ono što je naglasio i predsjednik Pezić, da je DVD Orahovica dobio nekoliko novih malih vatrogasaca.

(www.icv.hr, vg)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content