DVD Slatina po drugi put ove godine domaćin Koordinacije plavo-zelene linije prijateljstva

Dobrovoljno vatrogasno društvo Slatina danas (nedjelja) je bilo domaćin sjednice i vatrogasnih igara predstavnika članica Koordinacije plavo-zelene linije prijateljstva.

Koordinaciju plavo-zelene linije prijateljstva čine VZ grada Bakra, DVD Velika, DVD Kutjevo, DVD San Marino Novi Vinodolski, DVD Slatina, DVD Lobor i DVD Vodice. Koordinacija je osnovana u cilju unapređenja rada vatrogasaca članica, a o čemu se i jučer u Slatini razgovaralo na sjednici.

Prijatelje vatrogasce su na početku sjednice pozdravili predsjednik VZ grada Slatine Branko Belošević i v.d. predsjednika DVD-a Slatina Josip Bićanić, a vatrogasce je pozdravio i ugodan boravak u Slatini im poželio slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić.

– Svake godine sjednica Koordinacije ide iz jednog mjesta potpisnica linije prijateljstva u drugi, no ove godine je Koordinacija održana drugi put u Slatini. Pošto ove godine mi slavimo 150. godišnjicu, ovogodišnja domaćinstva Koordinacije je nama dodatna čast. Mi na sjednicama raspravljamo, odnosno upoznajemo jedni druge o tome što su naša društva radila protekle godine, te razgovaramo o problematici vatrogastva, kao i koje prijedloge ćemo Vatrogasnoj zajednici Republike Hrvatske – objasnio je Belošević te dodao da je slatinsko društvo jedino na području Virovitičko-podravske županije član Koordinacije plavo-zelene linije prijateljstva.

Ovogodišnje, drugo okupljanje potpisnica Koordinacije plavo-zelene linije prijateljstva u Slatini bilo je prigoda i za održavanje vatrogasnih igara na kojima su se vatrogasci natjecali u četiri discipline, alki u tačkama, pumpanju vode iz brentače, provlačenju loptice kroz vatrogasno crijevo i potezanju konopa.

REZULTATI

Alka u tačkama:
1. DVD Slatina
2. DVD Lobor
3. DVD Vodice

Pumpanje vode iz brentače:
1. DVD Novi Vinodolski
2. DVD Slatina
3. DVD Kutjevo

Provlačenje loptice kroz vatrogasno crijevo:
1. DVD Kutjevo
2. DVD Velika
3. DVD Lobor

Potezanje konopa:
1. DVD Slatina
2. DVD Lobor
3. DVD Kutjevo

Ukupni pobjednik – DVD Slatina

Uoči druženja, predstavnici članica Koordinacije plavo-zelene linije prijateljstva obišli su posljednje počivalište dugogodišnje predsjednika DVD-a Slatina Dragana Medvedovića na groblju u Grabiću, koji je nakon kratke i teške bolesti preminuo u svibnju ova godine, te mu polaganjem cvjetnog aranžmana i upaljenih lampiona odali dužnu počast.

Na kraju druženja, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Slatine Branko Belošević predao je prijelaznu zastavicu predstavniku DVD-a Novi Vinodolski, koji će biti sljedeći domaćin Koordinacije plavo-zelene linije prijateljstva. (www.icv.hr, adf; foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content