Dvojac u šumi kod Pitomače uzgajao marihuanu: Policija uz drogu pronašla i dvije puške

U utorak, 11. listopada oko 14,20 sati kod Pitomače na poljskom predjelu zvanom „Krčenik“ u bagremovoj šumi pronađen nasad biljaka marihuane, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

– Nedugo nakon toga u nasadu marihuane zatečen je 31-godišnjak koji je zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama uhićen. Izvršenim očevidom pronađeno je i izuzeto 9 stabljika cannabisa – marihuane visine od 160 cm do 340 cm. Dok su u pretrazi obiteljske kuće 31-godišnjaka, koja je provedena temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru, pronađene i oduzete dvije puške ručne izrade call 12mm – bez serijskog broja – kažu iz policije.

Protiv 31-godišnjaka će biti podnesene kaznene prijave Državnom odvjetništvu u Virovitici zbog počinjenih kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Potom su temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru izvršili pretragu obiteljske kuće i vozila 24-godišnjaka kojeg se sumnjiči da je povezan s 31-godišnjakom. Kod njega je pronađeno oko 350 grama zelene materije nalik na marihuanu.

– Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama 24-godišnjak je uhićen, te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava Državnom odvjetništvu u Virovitici – izvijestila je PU virovitičko-podravska.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content