GoSTEM sajam za polaznike osnovnih i srednjih škola: Roboti, 3D printeri, šetnja u prostiru, pametne naljepnice plijene interes školaraca

Osječki Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Kampusu danas (četvrtak) održava GoSTEM sajam za polaznike osnovnih i srednjih škola. Takvim događanjem FERIT, kao najveći fakultet u regiji, promovira elektrotehniku, računarstvo i informacijske tehnologije.

Naime, nizom radionica učenici se povezuju s visokoškolskom inženjerskom nastavom kako bi se osnažio njihov eksperimentalni rad u STEM području. Za sutra programom je predviđen Dan karijera studenata.

– Otvorili smo vrata svojih laboratorija za sve zainteresirane srednjoškolce i osnovnoškolce. Nadamo se da će sajam dodatno potaknuti njihov interes da postanu naši studenti. Slično događanje organiziramo i sutra za gospodarstvenike koji će te mlade ljude zapošljavati i pokazati da ova priča ima smisla. Podizanjem tog STEM područja zapravo potičemo razvoj regije. Već godinama FERIT organizira ovakve manifestacije te imamo jako dobru vezu sa školama i Zajednicom tehničke kulture. Dolazi nam autobusi sa 150 – 200 učenike iz tehničkih škola iz Našica, Vinkovaca i Belog Manastira. Ovdje su izloženi roboti, 3D printeri, u specijaliziranim će radionicama učenici moći šetati u prostoru, vidjeti pametne naljepnice i slično. Sutrašnji je DOVIK ili Dan karijera studenata manifestacija na kojoj ih želimo povezati s poslodavcima, jer nije jedino rješenje otići u inozemstvo. Imamo mi u Osijeku odličnih tvrtki koje izvrsno posluju, kako se razvija gospodarstvo, stvarat će se i potreba za novim inženjerima- rekao je za medije voditelj sajma i Zavoda za elektrostrojarstvo Željko Hederić.

IMG 4806

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content