Gostovanjem književnice za djecu i mlade Nade Mihaljević nastavljeno obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige u virovitičkoj knjižnici

Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica danas (četvrtak) je u sklopu Mjeseca hrvatske knjige ugostila književnicu za djecu i mlade Nadu Mihaljević.

Učenicima iz Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica i Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica, koji su došli u pratnji svojih učiteljica hrvatskog jezika i školskih knjižničarki, na susretu je govorila o svom romanu Putovanje u mjestu.

Riječ je o romanu u kojemu su likovi glavni likovi Lana i Luka. Oni se osjećaju drugačije od svojih vršnjaka zbog situacije u kojoj su se zatekli, a to je rastava roditelja. Teško proživljavaju promjene koje su nastale, nezadovoljni su sami sobom i ne znaju kako dalje. Spletom okolnosti pronalaze međusobnu utjehu i odlučuju mijenjati stvari. Popravljaju narušene obiteljske i prijateljske odnose te se odlučuju učiniti prvi korak. Ustvari su se pomaknuli s mjesta.

– Knjiga nam poručuje da su koraci koji će nas pomaknuti s mjesta: pomaganje u nevolji, darežljivost, blagonaklonost, ljubaznost, zahvalnost, tolerancija…Upravo su to one poruke je potrebno ponavljati mladima uvijek, a posebno u Mjesecu hrvatske knjige koji je ove godine posvećen mladima – rekla je Nada Mihaljević.

Nakon predstavljana romana, uslijedila su pitanja sudionika susreta na koje je književnica rado odgovorila.

Autorica Nada Mihaljević članica je Društva hrvatskih književnika i Hrvatskog društva za djecu i mlade. Objavljuje romane za djecu i mlade. Dvostruka je dobitnica Nagrade Grigor Vitez za romane Anđeo plišanih igračaka i Putovanje u mjestu.

(www.icv.hr, mk; foto: M. Kotromanović)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content