Gradonačelnik Kašuba u povodu Međunarodnog dana bijelog štapa ugostio Udrugu slijepih Našice

U povodu Međunarodnog dana bijelog štapa danas (petak) je Grad Našice posjetila Udruga slijepih Našice na čelu s predsjednicom Tatjanom Bela. 

Gradonačelnik Krešimir Kašuba tom je prilikom rekao kako mu je zadovoljstvo ugostiti članove Udruge slijepih koja je ove godine slavila 67 godina postojanja. 

– Riječ je o aktivnoj udruzi koja brine o svojim članovima povlačeći sredstva iz Europskih fondova i svojim aktivnostima pridonose kvaliteti života slijepih i slabovidnih osoba u Našicama koja je na zavidnoj visini. Posebno mi je drago da nam je član Udruge Rolando Butković svoju zbirku pjesama pod nazivom “Boja na platnu” što je jedna hvalevrijedna gesta za našu suradnju. Pratim njihov rad i uvijek će imati moju podršku, kako financijsku tako i u svakom drugom smislu. Od predsjednice Tatjane Bele smo dobili samoodrživi vrt koji članovi izrađuju i to je jedna jako lijepa gesta – rekao je gradonačelnik Kašuba te dodao kako se jedan od najstarijih članova Udruge, Branko Ercegovac 1970. godine zaposlio u Gradskoj upraavi kao telefonist te je to još jedna poveznica koja Grad veže s Udrugom dugi niz godina.

IMG 20221014 WA0003

Predsjednica Udruge Tatjana Bela je istaknula kako su se i ove godine priključili obilježavanju Međunarodnog dana bijelog štapa. 

– Ovaj se dan obilježava svake godine 15. listopada u cijelom svijetu. Ove smo godine posjetili našeg gradonačelnika. Kao zahvalu za suradnju donijeli smo mu simbolične poklone, radove naših članova. Zajedničkim snagama, u suradnji s Hrvatskim savezom slijepih radimo na osvještavanju onoga što je potrebno slijepim i slabovidnim osobama, a to je inkluzija i inkluzivni dodatak, kao i uključivanje videćeg pratitelja u sustav – rekla je Bela. 

(www.icv.hr, eš; foto: E. Šubić)

IMG 20221014 WA0004

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content