ICV radio danas slavi 56. rođendan!

ICV radio, već dugi niz godina najslušaniji radio na prostoru Virovitičko-podravske županije, a u posljednje vrijeme i na prostoru ostalih županija, na današnji dan obilježava 56 godina postojanja.

Naime, tog 4. listopada 1966. godine, na srednjem valu, s 50 watnim odašiljačem RIZ-ove proizvodnje, koji je tadašnjem Radio Virovitici dao na upotrebu Radio Zagreb započelo je emitiranje programa na frekvenciji 202,2 m. Ostale dijelove opreme i studio u potkrovlju dvorca Pejačević u Virovitici izradili su virovitički entuzijasti, predvođeni tadašnjim tehničkim rukovoditeljem Informativnog centra Virovitica, kasnije i direktorom Virovitičkog lista Milanom Sokeleom. Na isti dan, 1990. godine Radio Virovitica preselio je u novi prostor, u popularno nazvanu virovitičku Osmicu.

Uz zvuk s devetog kata, svakoga jutra uz naš radio slušatelji započinju i završavaju svoj dan. Tako uz nas desetljećima odrastaju generacije. Inače, Radio Virovitica jedna je od rijetkih radio postaja koja je tijekom ratnih zbivanja u Domovinskom ratu svoj program emitirala neprekidno 24 sata na dan, a tako je i danas. Uvijek aktualni, uvijek na mjestu događaja, uz generacije marljivih i vrijednih novinara, od kojih mnogi nažalost više nisu s nama, trudimo se svojim slušateljima svakodnevno ponuditi točne, pravovremene i relevantne informacije uz glazbu za sve generacije.

U posljednje vrijeme trudimo se ponuditi još bolji i kvalitetniji program kroz ulaganja i modernizaciju tehnike i opreme, kao i stručne, mlade i motivirane kadrove. Također, unazad nekoliko godina brendirajući ime ICV radio postali smo lider među radijskim postajama u ovom djelu Hrvatske. Danas se program ICV radija emitira na četiri frekvencije 92,9, 93,7, 91,8, 96,3 Mhz, a osim toga program je moguće slušati i putem streaminga koji svakodnevno bilježi slušatelje iz svih dijelova Hrvatske, a nerijetko nam se javljaju i slušatelji iz ostalih dijelova svijeta.

Hvala vam na prvih 56 godina slušanja, slušajte nas i dalje!

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content