„In-In – integracija i inkluzija“: Ove školske godine u sklopu projekta osigurana potpora 42 pomoćnika u nastavi za 42 učenika

Nositelj projekta „In-In-integracija i inkluzija“ UP.03.2.1.07.0025  je Virovitičko-podravska županija, a ukupna vrijednost mu je 2.174.486,40 kuna. Odobren je od Ministarstva znanosti i obrazovanja temeljem Odluke o financiranju na temelju Poziva UP.03.2.1.07 Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza V., u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Cilj projekta je pružiti potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske i srednjoškolske odgojno-obrazovne ustanove Virovitičko-podravske županije kako bi se osigurali uvjeti za uspješnu socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje, izravno doprinijeti napretku razvoja i vještina te osnažiti sustav potpore za sudionike odgojno-obrazovnog procesa. Ove školske 2022./2023. godine u projekt je uključeno 15 škola partnera, 13 osnovnih i jedna srednja škola, te Katolička osnovna škola u Virovitici kojoj Županija nije osnivač te je tako Virovitičko-podravska županija, kao nositelj projekta, osigurala potporu za 42 pomoćnika u nastavi i za 42 učenika.

Za provedbu projekta podugovorena je Vidra – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije koja je u suradnji s Upravnim odjelom za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije izradila projektnu prijavu.

(UO za obrazovanje i demografiju VPŽ)

Logo 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content