Kaos na cestama: Zbog vožnje pod utjecajem alkohola četiri osobe u pritvoru, četiri napuhale više od 2 promila

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 17 prometnih nesreća, od kojih tri s ozlijeđenim osobama. U tim prometnim nesrećama su tri sudionika u osobnim automobilima lako ozlijeđena i jedan pješak teško ozlijeđen. Jedan vozač je uzrokovao prometnu nesreću sudjelujući u prometu pod utjecajem alkohola, izvijestila je u ponedjeljak PU virovitičko-podravska.

Najteža prometna nesreća protekli tjedan, u kojoj je 72-godišnji pješak teško ozlijeđen, dogodila se u utorak u jutarnjim satima na pješačkom prijelazu u centru Voćina, a uzrokovala ju je vozačica osobnog automobila, stoji u policijskom priopćenju.

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 304 prekršaja, od kojih 44 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 77 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 38 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 23 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,78 g/kg je utvrđena kod vozačice bicikla starosti 42 godine koje je upravljala vozilom u srijedu u 9,40 sati u Pitomači.

Najveća koncentracija alkohola kod vozača motornog vozila od 2,43 g/kg utvrđena kod 65-godišnjeg vozača osobnog automobila na dionici ceste izvan naselja Gornje Bazje i Veliko Polje.

U subotu u Maloj Črešnjevici oko 21,50 sati u nadzoru prometa zatečen 61-godišnjak pod utjecajem alkohola 2,37 g/kg, bez važeće prometne dozvole, u vrijeme dok mu je rješenjem od Visokog prekršajnog suda izrečene zaštitna mjera upravljanja vozilom i oduzeta vozačka dozvola, uhićen je i nakon liječničkog pregleda smješten u prostoriju za zadržavanje.

U nedjelju u Virovitici oko 3 sata s koncentracijom alkohola 2,11 g/kg prilikom nadzora prometa zatečen je i 60-godišnjak koji je uhićen, jer su okolnosti upućivale da će nastaviti sa činjenjem prekršaja. Nakon liječničkog pregleda je smješten u prostorije za zadržavanje, slijedi podnošenje optužnog prijedloga.

Tijekom proteklog tjedana je sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićeno pet vozača, tri zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedan zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i za vrijeme zabrane te jedan zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content