KINO PITOMAČA Ovoga vikenda pogledajte horor “Đavolji plijen”, animirani film “7. patuljak” i hrvatsku komediju “Marginalci”

I ovoga vikenda Kino Pitomača pripremilo je odlične kino projekcije. Tako u petak, 28. listopada u 20 sati, pogledajte horor “Đavolji plijen”. Nedjelja, 30. listopad, kao i uvijek u 17 sati rezervirana je za animirani film “7. patuljak” sinkroniziran na hrvatski jezik, a u 19 sati pogledajte hrvatsku komediju Kerekesh Teatra “Marginalci”.

ĐAVOLJI PLIJEN
Izvorno ime: Prey for the Devil
Redatelj: Daniel Stamm
Žanr: horor
Uloge: Jacqueline Byers, Colin Salmon, Posy Taylor, Ben Cross, Christian Navarro
Trajanje filma: 93 min
Godina: 2022
Država: SAD

Sadržaj filma: Katolička se crkva bori protiv globalnog porasta opsjednutosti demonima otvaranjem škole za obuku svećenika koji će provoditi obrede egzorcizma. Na ovom duhovnom bojnom polju pojavljuje se neobičan ratnik: mlada redovnica, sestra Ann. Iako je časnim sestrama zabranjeno izvoditi egzorcizme, profesor prepoznaje njezinu nadarenost i pristaje je trenirati. Uz podršku mentora, dopušteno joj je promatrati stvarne prakse. Kada se susretne s jednim od najtežih slučajeva, splasnut će njezina želja i volja za dokazivanjem. Tijekom tih mučnih susreta, sestra Ann suočava se licem u lice s demonskom silom koja napada ustanovu u kojoj radi i ima tajanstvene veze s njezinom prošlošću. Tada se moć zla i njezine vlastite zapanjujuće sposobnosti u potpunosti razotkrivaju.

7. PATULJAK – SINK
Izvorno ime: Der 7bte Zwerg
Redatelj: Boris Aljinovic, Harald Siepermann
Žanr: komedija, animirani
Uloge:
Trajanje filma: 87 min
Godina: 2015
Država: EU

Sadržaj filma: Na 18. rođendan princeze Rose, u kraljevskom zamku vlada veliko uzbuđenje. Ali, ne zbog rođendanskog slavlja, već zato što je zla vila Delamorte proklela princezu da će, ukoliko se do svoje punoljetnosti ubode na vreteno, cijelo kraljevstvo – zalediti! Zbog toga kralj princezu čuva s posebnom pažnjom. I, čini se da će sve biti u redu sve dok se nesretni patuljak Bobo ne pobrine da se proročanstvo ipak – ispuni! Cijeli kraljevski zamak i svi gosti proslave su zaleđeni, samo su se patuljci uspjeli spasiti. Zbog svoje nespretnosti, ali i iznimne hrabrosti mali patuljak će uložiti sve snage kako bi spasio princezu…. No, zajedno s preostalih šest patuljaka, mora pronaći jedinu osobu koja može razbiti zle viline čini te tako spasiti princezu Rose i sve ostale iz dvorca Fantabularasa. Poljubac istinske ljubavi njihov je tajni recept! Patuljci znaju da je Rose zaljubljena u Jacka, stoga je on jedini koji princenzu može probuditi iz nesretnog proročanstva. No, nažalost, on je sada zatočen kod strašnog zmaja pa patuljci moraju prevladati brojne opasnosti koje ih očekuju u avanturi života, a zla vila Delamorte se ne predaje tako lako. U dvorcu Fantabularasa započinje prava kraljevska bitka.

MARGINALCI
Izvorno ime: MARGINALCI
Redatelj: Ljubomir Kerekeš
Žanr:
Uloge: Draško Zidar, Mijo Pavelko i Goran Koši
Trajanje filma: 92 min
Godina: 2022
Država: Hrvatska

Sadržaj filma: Znate li gdje je selo Črevo? Ni desno, ni levo. Samo Črevo. Tamo je Bog rekao laku noć i upravo tamo dolazi NNHTV (Naša najnovija hrvatska televizija) snimiti prilog o hrvatskom seljaku u Europi. Predsjednik, animator kulture, blagajnica i predstavnik nacionalne manjine spremaju se za najvažniji dan u godini – skupštinu sela Črevo. Nakon smrdljivih razgovora o odvodnim jarcima i uvijek aktualne akcije “Zbogom oružje”, na red dolazi priredba za Črevare uz lošu recitaciju, dobru narodnu glazbu, puno gemišta i kobasica sa senfom. WC je blizu i svi su dobro došli. Živjeli!

(Kino Pitomača)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content